12.09.2023  |  Kommunikation

AI rydder op i maskulint betonede jobopslag

En række danske virksomheder er begyndt at bruge kunstig intelligens til at fjerne kønnede ord i jobopslag. Målet er at skabe annoncer med så bred appel som muligt.

Robust, performance og agil.

Danske jobopslag er spækket med ord og tonevalg, der kan have direkte indflydelse på, om en ansøger vælger at klikke videre eller sende en jobansøgning afsted.

Læs også: Medarbejderaktivisme vinder fremtog i danske virksomheder

Derfor har Siemens Energy og Cowi valgt at bruge kunstig intelligens, som kan opdage såkaldt kønnet bias i deres jobopslag.

Det skriver Finans på baggrund af en artikel fra Ingeniøren.

Ifølge Rikke Felletoft, der er HR-manager for Danmark, Finland og Baltikum i Siemens Energy, kan man nemlig have en tendens til, at tonen kan blive lidt maskulin.

”Men vi forsøger at have en mere blød tone, som er mere kønsneutral i sine budskaber,” siger hun til Ingeniøren ifølge Finans.

Omvendt har energivirksomheden fundet ud af, at ord som inclusion, culture og energy har en brede appel til det ansøgende publikum. 

Læs også: Tænketank: Rollemodeller resulterer ikke i flere kvindelige ledere

Danske Bank har også testet teknologien med et pilotprojekt baseret på 40 jobopslag.

Her steg antallet af kvindelige ansøgere med 81 procent og 39 procent hos mænd, da man fjernede ord, der kunne have bias i forhold til køn, alder og etnicitet. Det melder mediet Finextra.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere