24.04.2020  |  Klima, miljø og energi

ALDI vinker farvel til plastposen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Udfasningen af plastposen er én del af mange tiltag for at begrænse mængden af plast i vores hverdag, i verdenshavene og i naturen.

ALDI-plastposen vil blive udfaset i løbet 2020. Når den sidste konventionelle plastpose er solgt, vil ALDI’s kunder kun have ét alternativ for at købe en bærepose - nemlig en bæredygtig en af slagsen, som er lavet af genbrugsplast.

Bæreposen er lavet af folien fra transportemballage og består af mindst 80 % genbrugsmateriale og er genanvendelig. Den nye pose har et Blaue Angel-certifikat og bliver fremstillet i Tyskland.

”Fremover skal vores kunder huske en taske eller pose, når de skal ud at handle. Nu har vores kunder nogle måneder til at lære den nye gode vane, og hvis de bruger vores genanvendelige indkøbspose, så bidrager de til et bedre miljø, ” fortæller CSR Chef, Katrine Milman.
 

Hvordan bidrager posen til et bedre miljø: (boks)

  • Der spares op til 40 % af CO2-emissionerne sammenlignet med den konventionelle plastpose.
  • Den genanvendelige bærepose er et billigt og bedre alternativ, da den er mere fast i materialet end plastposerne og derfor holder til meget mere.

ALDI’s plaststrategi går videre end det. I 2019 har ALDI sparet 25 ton plast ved at fjerne skruelågene på egen mælk. Derudover har de udfaset alt engangsplast, som engangsservice og sugerør.

På den lange bane vil ALDI i 2025 udelukkende tilbyde enten genbrugelig, genanvendelig eller komposterbare emballager samt en reduktion på 15 % af vores samlede emballering.

Læs hele ALDI’s emballage- og plaststrategi her: https://www.aldi.dk/ansvarlighed1/klima-og-miljoe/Emballage-%20og%20plaststrategi.html

Denne artikel er en del af temaet I fokus: plastik

Mere fra ALDI Danmark

ALDI Danmark

https://www.aldi.dk

  • cr@aldi.dk
  • 88803500
  • Herstedeøstervej 27-29, 2620 Albertslund, Danmark

ALDI Nord er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland.ALDI har en stærk holdning til kvalitet og vi er bevidste omkring vores ansvar i forhold til leverandørkæden og ressourcer. Vi stiller derfor strenge krav til vores leverandører i forhold til dyrevelfærd og produktion af råvarer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere