24.06.2016 | Klima, miljø og energi
Alverdens byer går sammen om at bekæmpe klimaforandringer
En fusion af initiativer fra FN og EU fører til klimakampens største globale koalition af byer. Det handler om investeringer, netværk og data.
Byer er en af de helst store udledere af CO2. Af samme grund har EU siden 2008 haft en sammenslutning af borgmestre, og FN lancerede i 2014 sit bud på en borgmesterklub, som skulle arbejde med at støtte de lokale bystyrer i at sætte ambitiøse klimamål, omsætte dem til planer og måle og offentliggøre deres fremskridt.
Nu, et halvt år efter Parisaftalen blev underskrevet, er de to initiativer gået sammen som ”The Global Covenant of Mayors for Climate & Energy”. Det betyder, at 7.100 byer fra 119 lande på seks kontinenter er en del af samme koalition. De repræsenterer tilsammen mere end 600 millioner mennesker – det samme som mere end otte procent af verdens befolkning.
Bedre samarbejde, bedre data
Den nye organisation – som samtidig opsluger initiativer som C40, ICLEI, UCLG, Eurocities, Energy Cities and Climate Alliance – spås som afgørende for at styrke samarbejdet på tværs af kloden.
Samtidig vil man udvikle et fælles website, til lancering i januar 2017, som skal rumme relevant data om byers klimaaktiviteter, og på den måde gøre det muligt at sammenligne på tværs af indsatserne.
Endelig vil midlerne fra både EU og fonde drevet af tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg, blive koordineret i højere grad. Milliardæren vil samtidig indtage en vigtig rolle i ledelsen af initiativet.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.