24.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Alverdens byer går sammen om at bekæmpe klimaforandringer

En fusion af initiativer fra FN og EU fører til klimakampens største globale koalition af byer. Det handler om investeringer, netværk og data.

Byer er en af de helst store udledere af CO2. Af samme grund har EU siden 2008 haft en sammenslutning af borgmestre, og FN lancerede i 2014 sit bud på en borgmesterklub, som skulle arbejde med at støtte de lokale bystyrer i at sætte ambitiøse klimamål, omsætte dem til planer og måle og offentliggøre deres fremskridt.

Nu, et halvt år efter Parisaftalen blev underskrevet, er de to initiativer gået sammen som ”The Global Covenant of Mayors for Climate & Energy”. Det betyder, at 7.100 byer fra 119 lande på seks kontinenter er en del af samme koalition. De repræsenterer tilsammen mere end 600 millioner mennesker – det samme som mere end otte procent af verdens befolkning.

Bedre samarbejde, bedre data
Den nye organisation – som samtidig opsluger initiativer som C40, ICLEI, UCLG, Eurocities, Energy Cities and Climate Alliance – spås som afgørende for at styrke samarbejdet på tværs af kloden.

Samtidig vil man udvikle et fælles website, til lancering i januar 2017, som skal rumme relevant data om byers klimaaktiviteter, og på den måde gøre det muligt at sammenligne på tværs af indsatserne.

Endelig vil midlerne fra både EU og fonde drevet af tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg, blive koordineret i højere grad. Milliardæren vil samtidig indtage en vigtig rolle i ledelsen af initiativet. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere