08.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Analyse: Op til 95.000 nye grønne job i Danmark i 2035

Ifølge en ny analyse af vækstpotentialet i Danmark kan en massiv efterspørgsel på klimavenlige energiteknologier betyde op til 95.000 job i 2035. Det kræver, at vi finder fælles løsninger på tværs af kommune- og regionsgrænser, mener formand.

Ifølge en ny analyse fra Damvad Analytics, der er udarbejdet af Region Hovedstaden, Region Sjælland, partnerorganisationen Gate 21 og det tværregionale, strategiske projekt Energi på Tværs, kan en massiv global efterspørgsel efter klimavenlige energiteknologier omsættes til et stort vækst- og beskæftigelsespotentiale i Danmark.

Således viser tal, at efterspørgslen kan betyde op til 95.000 nye job og et samlet vækstpotentiale i Danmark på 271 milliarder kroner i 2035.

Læs også: En langsigtet, grøn omstilling kræver nye klimamål

I dag er cirka 67.000 personer beskæftiget i grønne fuldtidsjob i Danmark, og hvis landet kan fastholde sine nuværende markedsandele, kan beskæftigelsen øges med 95.000 nye, grønne job.

Og de grønne job er er yderst givtige – de producerer nemlig grønne varer og tjenester for mere end 190 milliarder kroner om året:

”Danmark har en markant grøn profil internationalt. Hvis vi skal indfri dette store vækst- og jobpotentiale, kræver det, at vi som kommuner, regioner og land fastholder vores ambitionsniveau. Det kræver, at vi finder fælles løsninger på tværs af kommune- og regionsgrænser. Og at vi sikrer gode rammevilkår for det grønne erhvervsliv, som kan fremdyrke nye, innovative klimaløsninger”, siger Steen Christiansen, der er formand for Gate 21 og borgmester i Albertslund Kommune.

Grøn omstilling er også god forretning
Den nylige analyse viser blandt andet, at Danmark har en række styrkepositioner inden for grøn omstilling; vindenergi, fjernvarme, bioenergi- og brændsel, vand og energieffektivitet.

Læs også: Rapport: CO2 fra energi kan elimineres

Ifølge Martin Manthorpe, der er direktør for strategi og forretningsudvikling i bygge- og anlægsvirksomheden NCC, er grøn omstilling nødvendigt for kloden – og så er det samtidig en god forretning:

”Bæredygtighed er blevet en ny hverdag for os. Vi taler ikke bare længere om den – vi agerer i den. Vi matcher den stigende efterspørgsel efter grøn rådgivning og grønt byggeri, og det placerer os godt i løbet af de fremtidige grønne jobs”, siger Martin Manthorpe og fortsætter:

”Ingen sektorer kan løse den grønne opgave alene, og derfor må det offentlige og det private arbejde tæt sammen og udfordre hinanden til at udvikle gode løsninger”.

Læs også: Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

Analysen med navnet ”Grøn vækst i Greater Copenhagen – et indblik i Danmarks grønne job- og vækstpotentiale” bliver offentliggjort i forbindelse med Energipolitisk Topmøde, der løber af stablen på Christiansborg i dag, mandag den 8. maj.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere