20.03.2018  |  Medarbejder

Halvt så mange arbejdsulykker med betonelementer

Sikkerheden i elementbranchen er skærpet og derfor er antallet af arbejdsulykker halveret siden 2011. Det afslører nye tal fra Betonelement-Foreningen.

Der er sket et markant fald i antallet af ulykker i elementbranchen. I løbet af de sidste syv år er der sket en halvering af arbejdsulykker. Det viser seneste tal fra Betonelement-Foreningen.

”Det fald skyldes et stort fokus på at undgå arbejdsulykker i både produktionen, og når betonelementerne skal monteres på byggepladsen, ” siger branchedirektør for Dansk Beton hos Dansk Byggeri, Thomas Uhd.

I de seneste år er flere producenter gået ind i kampen for et mere sikkert arbejdsmiljø, tilføjer han. Og det har nu givet pote.

Læs også: Danske medarbejdere er blandt de allergladeste i verden

Spæncom er en af de betonvirksomheder, der har haft succes med at sænke antallet af ulykker. Siden 2014 har de reduceret antallet af ulykker med hele 90 procent. Et tal man hos Spæncom har arbejdet hårdt for med konkrete tiltag.

”Vi tænker sikkerhed ind i alt, hvad vi gør. Fra første dag en medarbejder starter hos os, er sikkerhed den primære dagsorden. Kollektivt er vi opmærksomme på hinandens adfærd og griber venligt men straks ind, hvis vi ser en opgaveløsning, som kan virke uforsvarlig,” siger Spæncoms miljø- og sikkerhedschef, Niels-Christian Rask.

Ingen ulykker i 2019
I Spæncom skal alle ansatte blandt andet gennemgå et sikkerhedskursus og får herefter tildelt et sikkerhedskørekort. Overtræder en medarbejder reglerne, bliver der givet et eller flere klip i det specielle kørekort. 

Derudover udfører den interne arbejdsmiljøafdeling uanmeldte besøg på arbejds- og byggepladser.

”Det foregår lidt på samme måde, som hvis Arbejdstilsynet kommer uanmeldt på besøg,” forklarer Niels-Christian Rask, der er sikker på, at det lave antal af ulykker skyldes den forebyggende indsats.

Læs også: Antallet af arbejdsskader kan reduceres

Og i elementbranchen er man enige om fortsat at optimere sikkerheden.

”Fremadrettet vil betonelementproducenterne samarbejde om at hæve barren endnu højere, så der sker endnu færre arbejdsulykker,” siger Thomas Uhd.

Målet er, at der i 2019 slet ikke skal være nogen arbejdsulykker.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere