06.02.2019  |  Samfund

Arnold Busck vil hjælpe anbragte børn til bedre skolegang

Kampagnen ”Best til børn” er bogkæden Arnold Buscks bidrag til at give anbragte børn bedre muligheder for at gennemføre folkeskolen.

Selvom alle i Danmark har adgang til uddannelse, er det ikke alle, der er ligestillet i forhold til at gennemføre.

Læs også: Fantasidyr giver danske skolebørn en bedre hverdag

Især anbragte børn er bagud i forhold til deres kammerater, og det vil bogkæden Arnold Busch nu forsøge at lave om på sammen med organisationen Lær for Livet. De har lanceret initiativet ”Bedst til børn”, der har fokus på børnebøger og læringsprodukter og derudover skal sætte fokus på behovet for flere frivillige mentorer.

”Vi ser en kæmpe mulighed i at bidrage til rekruttering af frivillige mentorer til anbragte børn, fordi vi støtter op omkring FN’s verdensmål ved at tage ansvar for børns læring. Vi lever af at sælge bøger, men vi overlever, fordi folk har lyst til at lære og at læse. Det videbegær og den læselyst vil vi gerne give videre – og det ved vi, vores kunder kan være med til,” siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Det er i dag kun 52 procent af de anbragte børn, der afslutter 9. klasse med et afgangsbevis i hånden. Og derfor er mentorerne en vigtig del i kampen mod denne ulighed. De skal støtte børnene i deres skolegang og almene dannelse.

”Det er helt afgørende for Lær for Livet, at vi kan tiltrække gode, ressourcestærke mentorer, der har lyst til at støtte et anbragt barn i den faglige og almene dannelse. Den slags mennesker findes helt sikkert blandt Arnold Buscks læseglade kunder. Derfor er det en kæmpe gave, at Arnold Busck vil hjælpe os med at skabe opmærksomhed om behovet for frivillige mentorer,” udtaler Illa Westrup Stephensen, direktør i Lær for Livet.

Læs også: Initiativ for unge med autisme får 10 millioner kroner

I forbindelse med kampagnen i Arnold Buscks butikker over hele landet har Lær for Livet sørget for materiale om mentorrollen. Personalet hos boghandleren fortæller også gerne mere om, hvor stor forskel en mentor kan gøre for et af de anbragte børn, der er en del af Lær for Livet.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere