17.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Ban Ki-moon: Trump vil også erkende klimaforandringerne

FN’s generalsekretær har talt med den kommende amerikanske præsident og er fortsat optimistisk på klodens vegne når det kommer til kampen mod klimaforandringerne.

”Intet land, uanset hvor magtfuldt, er immunt over for klimaændringerne. Jeg talte sidste uge med USA's kommende præsident, Donald Trump, også om klimaet. Og jeg forbliver meget optimistisk over vores anstrengelser for at bekæmpe klimaændringerne”.

Læs også: Parisaftalen er trådt i kraft

Sådan sagde FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, ifølge Ritzau ved en pressekonference tirsdag under klimakonferencen COP22 i Marrakesh. Som tidligere omtalt her på CSR.dk, så har Trump gjort sig bemærket i klimakredse med en serie udtalelser og hensigtserklæringer i bl.a. sin energistrategi, der ikke just flugter med verdenssamfundets ambitioner om en reduktion af den globale temperaturstigning.

Men selv med udsigten til et USA, verdens næststørste udleder af drivhusgasser, der trækker håndbremsen og måske på sigt forlader Parisaftalen, kan ikke knække sydkoreanerens tro på at arbejdet med at forhindre klimaforandringerne vil fortsætte.

”USA's mulige udtræden af alle internationale klimaaftaler vil ikke stoppe kampen mod den accelererende globale opvarmning. Erhvervslivet i USA går foran, fordi forbrugerne kræver det. Jeg håber, at den kommende præsident vil forstå alvoren og vigtigheden af at håndtere klimaforandringerne. Som Obama har sagt: Han kommer til at erkende verdens realiteter. Han kommer til at lytte til alle stemmer”, sagde Ban Ki-moon.

Læs også: USA’s udvidelse af solenergi overgår alle andre energiformer

Ban Ki-moon træder tilbage som generalsekretær for FN ved årsskiftet og bliver afløst af den tidligere portugisiske regeringschef Antonio Guterres. Ban Ki-moon brugte i den forbindelse seancen på COP22 til at understrege, at han også personligt vil fortsætte arbejdet for at sikre, at Parisaftalen bliver efterlevet.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere