27.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Brugte tryksager skal blive til ren jord

Et projekt hos KLS Grafisk Hus om omdannelse af brugte tryksager til jord uden udledning af skadelige stoffer bliver nu medfinansieret af Vækstforum Hovedstaden med en million kroner.

Stor investering i grøn vækst

Vækstforum Hovedstaden har skudt en tematiseret ansøgningsrunde ”Grøn omstilling” i gang, hvor op til 70 millioner kroner fra EU's strukturfonde skal investeres i grønne, innovative projekter, der skaber vækst og arbejdspladser i Region Hovedstaden.

Der er ansøgningsfrist den 2. marts til den tematiserede ansøgningsrunde ”Grøn omstilling”. 

Se mere her 

Hvis det står til Hvidovre-virksomheden KLS Grafisk Hus, skal brugte brochurer, magasiner og reklamekataloger fremover omdannes til jord igen, uden at der undervejs udledes kemikalier og tungmetaller til skade for planter, dyr og mennesker.

Læs også: Miljøvenlig fiberflaske kan erstatte plastflasken

Derfor vil KLS Grafisk Hus udvikle bionedbrydelige tryksager og emballager. Der findes i dag genbrugspapir i rigtig god kvalitet, men udfordringerne med brug af kemikalier og tungmetaller i trykfarve og andre hjælpematerialer er ikke løst. Firmaets mål er at opnå højeste miljøcertificering, den såkaldte Cradle2Cradle (C2C) certificering, på hele tryksagen.

Derudover vil virksomheden lave et system, der gør det muligt at genbruge roll-ups, bannere og skilte, der kun bruges i kortere perioder, for eksempel til messer, byggepladser og konferencer.

Vækstforum Hovedstaden investerer en million
Vækstforum Hovedstaden har besluttet at medfinansiere projektet med cirka en million kroner, der skal gøre det muligt at realisere den gode idé. Vækstforum Hovedstaden investerer i projekter, der øger væksten og beskæftigelsen i Region Hovedstaden. 

Midlerne fra Vækstforum kommer fra acceleratorprogrammet ”Nye grønne forretningsmodeller”, som er et samarbejde mellem regionerne og Erhvervsstyrelsen. Ni virksomheder fra Region Hovedstaden har været med i programmets første fase, hvor de hver fik 250.000 kr. til at omdanne idé til forretningsplan. Ud af dem er tre, deriblandt KLS Grafisk Hus, udvalgt til at gå videre til fase 2, hvor de får et tilskud på op til en million kroner til at realisere forretningsideen.

Virksomheden er gået videre, fordi den har gode kompetencer i forhold til at lykkes med projektet, der har potentiale til at skabe nye job og samtidig en stor miljøeffekt.

Læs også: Cleantech-projekt har skabt over 1.000 job

Der findes kun to trykkerier i hele verden ud over KLS, som opfylder så høje miljøstandarder, og som KLS i øvrigt samarbejder med. KLS har allerede fået tilbagemeldinger fra flere store virksomheder, der gerne vil have deres tryksager C2C-certificeret.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere