04.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Byggekæde fjerner omdiskuteret ukrudtsmiddel fra hylderne

Bauhaus har meldt ud, at det fremover ikke vil være muligt at købe ukrudtsmidlet Roundup i varehusene, da det indeholder stoffer, der forbindes med øget risiko for kræft.

Der vil ikke længere være Roundup at finde i Bauhaus’ varesortiment, som oplyser i en pressemeddelelse, at de har valgt at fjerne ukrudtsmidlet fuldstændig fra alle varehusene.

Læs også: To ud af tre grundvandsprøver er forurenet med sprøjtegift

Ukrudtsmidlet indeholder glyphosat – et stof, der er blevet forbundet med en øget kræftrisiko og som kan ende i drikkevandet ved brug.

”I dag er der så mange alternative produkter, der kan det samme som Roundup, så vi synes, det giver god mening at stoppe salget. Vi kan fjerne glyphosat fra hylderne og stadig servicere vores kunder med et bredt udvalg af effektive ukrudtsmidler”, siger Palle Johansen, salgsdirektør i Bauhaus.

Læs også: Coop vil plante ti nye folkeskove

I 2019 introducerede Bauhaus Pro Planet, som er en grøn logo-mærkning, der skal hjælpe byggevarehusets kunder med at træffe et grønnere valg, når de køber produkter i Bauhaus. Ud over på de giftfri ukrudtsmidler findes miljø-logoet også på FSC-godkendte havemøbler, miljørigtig maling, varmegenvindings-anlæg, brændeovne, der lever op til strenge miljøkrav, indkøbsnet af 80 procent genbrugsplast og mange flere produkter.

På trods af flere initiativer, der skal forhindre private i at købe produkter med glyphosat i, påpeger Palle Johansen, at der stadig er efterspørgsel på det.

”Der er stadig kunder til Roundup, men dem vil vi gerne rådgive til et mere miljøvenligt valg. Du kan sagtens få bugt med ukrudtet uden glyphosat”, siger Palle Johansen.

Allerede i 2014 valgte dagligvarekæden Coop at fjerne alle ukrudtsmidler med glyphosat på ingredienslisten fra butikkerne.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere