03.02.2020 | Klima, miljø og energi
Carlsberg løfter glasflasken i bæredygtighedens navn
Den klassiske glasølflaske er et glimrende valg i klimasammenhæng, og derfor vil Carlsberg gerne gøre en ekstra indsats for at få forbrugerne til at købe den. En ny 12-pak Tuborg og Hof-navnet tilbage på pilsneren er metoderne.
12-pakken skal gøre det nemmere rent praktisk at vælge glasflasken, idet en 30-styks kasse kan være svær at tage med på farten. Foto: Carlsberg
Indholdet i flasker, dåser og fustager vil selvsagt altid være centralt for et bryggeri som Carlsberg, men på det seneste har den danske gigant også gjort en hel del ud af at revitalisere sig selv via det, de forskellige væsker bliver opbevaret i.
Læs også: Carlsberg vinder ny pris for bæredygtighedstiltag
Som sit seneste tiltag vil virksomheden fra Valby bakke gerne slå et slag for returflaskerne. En returflaske kan således genanvendes op til 30 gange, og kombineret med et effektivt pantsystem, går kun omkring tre procent af flaskerne til spilde.
Dermed udleder de 20 procent mindre CO2 end returdåser, men som bryggeriet også selv erkender, så de bæredygtige flasker ikke nødvendigvis specielt bærevenlige. Derfor vil man dels gøre glasflaske til nemmere valg rent praktisk, og samtidig løfte den med lidt nostalgi.
”Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at vælge den gode, gamle genbrugsflaske. Derfor bruger vi Carlsberg pilsnerflasken til at fejre Dronningen (der fylder 80 til april, red.), og kalder den Hof igen i år. Det har i lang tid været et ønske selv på vores generalforsamling. Vi manglede bare en anledning. Tuborg introducerer en helt ny forpakning. Den nye 12 stk. Tuborg-kasse er en test, som Carlsberg Danmark introducerer for at se, om det kan få Tuborgs fans til at skåle i flaskeøl igen”, fortæller Informationschef Kasper Elbjørn til csr.dk.
I samme moment understreger han, at det er ikke dåserne, som Carlsberg er ude efter.
”Der er intet galt med dåser, så længe de indsamles og genanvendes. Øldåser er lavet af aluminium, og aluminium kan genanvendes uendeligt. Dåserne genanvendes både til nye øldåser, men kan også bruges til oplukkere eller iPads eller andet. Hvis vi er ude efter noget, er det snarere alle de flasker, der ikke genanvendes,” fastslår Kasper Elbjørn.
Læs også: Carlsberg CEO: Fremtidens virksomheder skal være bæredygtige
Carlsberg har i flere år arbejdet på at skabe mere klimavenligt materiale, da emballage udgør omkring 40 procent af Carlsbergs CO2-fodaftryk. I efteråret fremviste Carlsberg to nye prototyper på en ølflaske lavet af papir. Den kommende papirflaske vil klimamæssigt være på niveau med returflaskerne. Hensigten er, at papirflasken skal være den næstmest bæredygtige emballage efter fadøllen.
-AK
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.