03.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg løfter glasflasken i bæredygtighedens navn

Den klassiske glasølflaske er et glimrende valg i klimasammenhæng, og derfor vil Carlsberg gerne gøre en ekstra indsats for at få forbrugerne til at købe den. En ny 12-pak Tuborg og Hof-navnet tilbage på pilsneren er metoderne.

Indholdet i flasker, dåser og fustager vil selvsagt altid være centralt for et bryggeri som Carlsberg, men på det seneste har den danske gigant også gjort en hel del ud af at revitalisere sig selv via det, de forskellige væsker bliver opbevaret i.

Læs også: Carlsberg vinder ny pris for bæredygtighedstiltag

Som sit seneste tiltag vil virksomheden fra Valby bakke gerne slå et slag for returflaskerne. En returflaske kan således genanvendes op til 30 gange, og kombineret med et effektivt pantsystem, går kun omkring tre procent af flaskerne til spilde. 

Dermed udleder de 20 procent mindre CO2 end returdåser, men som bryggeriet også selv erkender, så de bæredygtige flasker ikke nødvendigvis specielt bærevenlige. Derfor vil man dels gøre glasflaske til nemmere valg rent praktisk, og samtidig løfte den med lidt nostalgi.

”Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at vælge den gode, gamle genbrugsflaske. Derfor bruger vi Carlsberg pilsnerflasken til at fejre Dronningen (der fylder 80 til april, red.), og kalder den Hof igen i år. Det har i lang tid været et ønske selv på vores generalforsamling. Vi manglede bare en anledning. Tuborg introducerer en helt ny forpakning. Den nye 12 stk. Tuborg-kasse er en test, som Carlsberg Danmark introducerer for at se, om det kan få Tuborgs fans til at skåle i flaskeøl igen”, fortæller Informationschef Kasper Elbjørn til csr.dk.

I samme moment understreger han, at det er ikke dåserne, som Carlsberg er ude efter.

”Der er intet galt med dåser, så længe de indsamles og genanvendes. Øldåser er lavet af aluminium, og aluminium kan genanvendes uendeligt. Dåserne genanvendes både til nye øldåser, men kan også bruges til oplukkere eller iPads eller andet. Hvis vi er ude efter noget, er det snarere alle de flasker, der ikke genanvendes,” fastslår Kasper Elbjørn.

Læs også: Carlsberg CEO: Fremtidens virksomheder skal være bæredygtige

Carlsberg har i flere år arbejdet på at skabe mere klimavenligt materiale, da emballage udgør omkring 40 procent af Carlsbergs CO2-fodaftryk. I efteråret fremviste Carlsberg to nye prototyper på en ølflaske lavet af papir. Den kommende papirflaske vil klimamæssigt være på niveau med returflaskerne. Hensigten er, at papirflasken skal være den næstmest bæredygtige emballage efter fadøllen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere