14.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden er Carlsberg i øjeblikket ved at udvikle en vandstrategi med ambitiøse målsætninger for fremtiden.

I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden arbejder Carlsberg i øjeblikket på at definere sin vandstrategi i sit nye bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO. 

I en begejstret tweet skriver Sara Krüger Falk fra DI - Dansk Industri - at det er "nyt spændende partnerskab", som viser at "sammen er vi stærkere". 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

Ambitiøse målsætninger om reducering af vandforbrug
Ud fra WWFs analyse af de vandrisici, der er forbundet med Carlsbergs globale aktiviteter, har Carlsberg udviklet en målsætning om at reducere 50 procent af vandforbruget på virksomhedens bryggerier og i en fælles indsats med andre aktører beskytte vandressourcer i højrisikoområder.

Fire fixpunkter for bæredygtighed i Carlsberg

Samarbejdet med WWF er knyttet til opfyldelsen af Carlsbergs strategi. Bryggeriet beskriver det som sådan i en pressemeddelelse: 

Together Towards ZERO er en reaktion på stigende forbrugerefterspørgsel efter bæredygtige produkter på et tidspunkt, hvor kloden står over for udfordringer som klimaforandringer, knaphed på vand og sundhedsudfordringer. Programmet er en integreret del af Carlsberg-gruppens SAIL’22-strategi og bygger på fire ambitioner – NUL CO2-udledning, NUL vandspild, NUL uansvarligt alkoholforbrug og en kultur med NUL ulykker – med individuelle, målbare mål på hvert område

Together Towards ZERO er udviklet i samarbejde med førende globale eksperter ud fra en videnskabelig tilgang. Programmet er i overensstemmelse med FN’s bæredygtighedsmål og har til formål at mindske CO2-udledningen med mere end hvad der er forudsat i Parisaftalens basale klimamål.

Derudover arbejder Carlsberg og WWF på at identificere fremtidige fælles projekter i de områder, hvor man har identificeret de største vandrisici.

””Begrænsede vandressourcer og adgang til vand er et af verdens store problemer lige nu: Det er helt afgørende, at miljø- og ressourceknaphed bliver tænkt ind i fremtidens forretningsmodeller, så vi kan nå FN’s verdensmål og skabe en mere bæredygtig udvikling. Vi er glade for, at Carlsberg tager ansvar og er med til at gå forrest. I samspil med WWF’s globale eksperter og lokale forankring kan Carlsberg være med til at sikre, at der også i fremtiden er vand nok”, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. 

Verdens vandressourcer er under pres fra ubæredygtig økonomisk vækst, klimaforandringer, befolkningstilvækst og overforbrug. Således har cirka en milliard mennesker ikke adgang til rent drikkevand, og 2,6 milliarder har ikke adgang til ordentlige, sanitære forhold.

Læs også: Carlsberg præsenterer bæredygtig træfiberflaske

Udover en halvering af vandforbruget på sine bryggerier har Carlsberg forpligtet sig til at dække 100 procent af sit energiforbrug med vedvarende energi inden 2022.

Samtidig vil bryggeriselskabet reducere CO2-udledningen fra bryggerierne til nul i senest 2030 og reducere CO2-udledningen fra værdikæden med 30 procent inden 2030. 

- EL

Se hvordan Carlsberg præsenterer sit nye bæredygtighedsprogram.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere