16.06.2015  |  Klima, miljø og energi

Casesamling viser: grøn omstilling er sund fornuft

En casesamling fra og evaluering af Region Midtjyllands projekt ’Rethink Business’ giver ny viden om virksomheders og kommuners arbejde med grøn omstilling.

Gennem projektet ’Rethink Business’ har flere virksomheder og kommuner i Region Midtjylland arbejdet med at skabe vækst gennem grøn omstilling.

Læs også: Bæredygtighed er noget man tjener penge på

Projektet, der har stået på siden 2012, er nu afsluttet med en evaluering og en casesamling, der dokumenterer de grønne resultater. De 24 cases fra projektet skal bruges til at dele de erfaringer, som virksomheder, kommuner og konsulenter har gjort sig, skriver COWI på sin hjemmeside.  

"I første omgang glæder vi os over, at en række konkrete virksomheder og kommuner har fået udbytte af at være med i initiativet. Men vi er især rigtig glade for casesamlingen, som med syvtommersøm slår fast, at cirkulær økonomi og grøn omstilling er sund fornuft og kan lade sig gøre! Samlingen kan læses af alle; politikere, organisationsfolk, virksomhedsledere og dig og mig og kan derfor også bruges som en brik i at skalere og udbrede aktiviteterne i og på tværs af etablerede værdikæder og organisatoriske skel”, siger Christian Fredsø, regional projektleder fra Rethink Business.

Læs også: For fem milliarder blandet grøn omstilling, tak

Siden projektet startede, har 50 virksomheder i Region Midtjylland har været i kontakt med Rethink Business, mens 36 virksomheder har arbejdet fokuseret mod en grøn omstilling af deres virksomhed.

I jagten på den grønne omstilling har de fået råd og vejledning af det rådgivende ingeniørfirma COWI og foreningen VuggetilVugge om, hvordan de kan blive bedre til at udnytte deres ressourcer, samt udvikle forretningsmodeller baseret på cirkulær økonomi og cradle to cradle.

Læs evalueringen og casesamlingen her

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere