09.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Closed Loop genåbner bæredygtigt materialebibliotek

Den 19. januar 2018 åbner dørene til The Fabric Source, nordens største bæredygtige materialebibliotek igen. Det sker efter Closed Loop har overtaget det fra Danish Fashion Institute.

Tilbage i november 2017 overtog konsulentvirksomheden Closed Loop Nordens største bæredygtige materialebibliotek, The Fabric Source, fra Danish Fashion Institute. Closed Loop vil fremover drive og administrere biblioteket fra sine lokaler på Nørrebro.

Her kan besøgende få adgang til op imod 2.000 bæredygtige tekstiler repræsenteret af mere end 200 forskellige leverandører.

Derudover bliver The Fabric Source løbende opdateret med bæredygtige tekstiler, så Closed Loop i fremtiden kan fremvise modebranchen de seneste og mest innovative løsninger:

”Mode- og tekstilindustrien er enormt ressourcekrævende og forurenende, og hvis vi skal mindske belastningen på miljøet, er branchen nødt til at træffe nogle i højere grad bæredygtige valg”, siger Suzi Christoffersen, der er stifter af Closed Loop, og fortsætter:

”Op mod 60 procent af tekstilprodukters miljømæssige aftryk kan sammenkædes med valg af materiale; derfor giver det rigtig god mening, at vi starter dér”.

Læs også: Mode og tekstil: Vil det nogensinde lykkes?

Industrien skal træffe bæredygtige valg
Et skift til bæredygtige tekstiler kan være både vand- og energibesparende. Det vurderer rapporten fra Textile Exchange, som samtidig viser, at økologisk bomuldsproduktion kan give en vandbesparelse på op til 91 procent og en mulig reduktion af CO2-udledning på op til 46 procent.

Derfor lægger man hos Closed Loop vægt på at skabe det bedst mulige fundament hos mode- og tekstilvirksomheder, så de fremover kan træffe bæredygtige valg. Det sker blandt andet ved vidensoptimering til de besøgende, så de også får den bedst mulige rådgivning:

”Mode- og tekstilindustrien er meget kompleks med utallige produktionsled, og det kan være svært at navigere i. Derfor har det været vigtigt for os at udbygge konceptet omkring The Fabric Source, så vi fremover kan tilbyde rådgivning til hele designprocessen, fremvise de seneste bæredygtige materialer og videreformidle partier af bæredygtige deadstock materialer til brands med behov for små minimums”, siger Suzi Christoffersen.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere