Coca-Cola vil udtale sig om ’Plantbottle’-sag

Coca-Cola deltager på FSC-konferencen ’In Good Company’ i København til oktober og i den forbindelse vil koncernen blandt andet komme ind på greenwashing.

Foto: Verdens Skove.

26.08.2013

CSR.dk

Coca-Cola har tidligere nægtet at udtale sig i sagen om Plantbottle-flasken, der viste sig at være mindre grøn, end det fremgik af kampagnen.  Nu er det lykkes arrangøren bag CSR-konferencen ’In Good Company’, at få Coca-Cola til at komme og tale om sit partnerskab med WWF. Oplægsholderen Theo Van Uffelen slipper formentlig ikke for at svare på spørgsmål om ”Plantbottle”-sagen.  

Verdens Skove vandt sag mod Coca-Cola.

Indtil videre har det ikke været muligt at få en udtalelse fra koncernen i den kontroversielle sag, hvor Forbrugerombudsmanden gav Verdens Skove medhold i en række klagepunkter. Ifølge Forbrugerombudsmanden omhandlede klagepunkterne blandt andet overdreven brug af grønne virkemidler og upræcise angivelser om flaskens materiale.

Intet belæg for miljøgevinst
I forbindelse med COP15 lancerede Coca-Cola sin miljøvenlige ’Plantbottle’ baseret på plantemateriale og genvundet plast. Verdens Skove rettede i den forbindelse henvendelse til Forbrugerombudsmanden, og krævede dokumentation for flaskens miljøgevinst.

Det var ikke muligt at finde belæg for miljøgevinsten, og der var dermed tale om ulovlig markedsføring. Det fastslog Forbrugerombudsmanden tilbage i juli, mere end tre år efter lanceringen af ’Plantbottle’.

Læs også: Verdens Skove får medhold i klage over Coca Cola

FSC Danmark, som står bag In Good Company, er glade for, at Coca-Cola vil deltage og sætte Plantbottle-sagen på dagsordenen. Sekretariatsleder Loa Worm mener, at omverdenens dømmende beskyldninger om greenwashing og partnerskabstjenester fylder for meget. Hun ønsker at skabe et mere nuanceret billede af virksomhedernes CSR.

”Vi har brug for at høre andre end dem, som bare lægger sig fladt ned”, fortæller sekretariatslederen til Erhvervsmagasinet CSR.

Diskussion om fejltrin kan motivere virksomheder
Det er nødvendigt at anerkende det forretningsmæssige aspekt af CSR, og at både virksomheder og NGO’er kan tage fejl, mener sekretariatslederen. Derfor er der på konferencen fokus på forholdet mellem virksomheder og NGO’er.

”Ofte handler CSR-konferencer dels om virksomhedernes succeshistorier, dels om NGO’ernes løftede pegefingre”, siger sekretariatslederen.

Læs også: Global konference om CSR og miljømærker afvikles i København

Hvis det kun er succeshistorier og håbet om at forandre verden, der bliver talt om på konferencerne, er det ikke underligt, at virksomheder bliver skræmt fra at arbejde med CSR. Derfor er formålet med konferencen at diskutere problematikkerne og fejltrinene på en nuanceret og ærlig måde, fortæller Loa Worm.

Konferencen, der løber af stablen 10.-11. oktober på Crowne Plaza Copenhagen Towers i København, vil blandt andet diskutere balancen mellem partnerskab og greenwashing, hvem der skal bestemme den etiske dagsorden, og hvordan virksomheder kan opbygge et brand gennem mærkeordninger.

Opdateret 27/08/13

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

24.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Retorisk Lederskab

21.03.2025CSR.dk

Veksler klimapoint til flyrejser: SAS anklages for grov greenwashing

25.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

S3: Fra filantropi til strategi gennem partnerskab

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle