15.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Coop opnår Danmarks største energicertificering

Dagligvarekoncernen Coop har fået alle sine butikker energicertificeret efter den internationale standard ISO 50001. Med over 800 butikker er det Danmarkshistoriens største energicertificering

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, og LokalBrugsen er blevet ISO 50001-energicertificeret. Det betyder, at alle Coop-koncernens egen butikker og dem, der er ejet af 147 brugsforeninger nu også er certificeret, i lighed med Fakta og Irma-kæderne, som blev energicertificeret allerede i slutningen af 2018.

Læs også: Coop igangsætter stort LED-projekt

”Med ISO 50001 certificeringen forpligter vi os til hele tiden at forbedre os på energiområdet. Vi har fået engageret vores medarbejdere i butikkerne, og vores leverandører er med på rejsen, så de nu også kan indrapportere besparelsespotentialer via en special designet app, som er omdrejningspunktet for, hvordan alle aktører kan være med til at spare på energien”, siger Stina Glavind, koncerndirektør i Coop.

Da Coop har over 800 butikker, er energicertificeringen Danmarks største, og certificeringen sker som et led i koncernens plan om at reducere det samlede energiforbrug med 20 procent ultimo 2020.

”Vi satte os et ambitiøst mål tilbage i 2016. Nu kan vi se, at vi er godt på vej til at nå målet. Vi har indtil videre sparet 11 procent af vores energiforbrug. Det giver årlige besparelser på 40 mio. kroner, hvilket svarer til elforbruget i 15.000 husstande”, siger Stina Glavind.

Læs også: Coop vil reducere energi for millioner

Coop har siden 2016 skiftet over 200.000 lysstofrør og spots ud til LED-belysning i 700 butikker. Derudover har koncernen forbedret køleanlægsdriften i 661 anlæg, sat energimålere op i 499 butikker og opsat fjernstyring af ventilation- og varmesystemer i 76 butikker.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere