22.08.2018 | Kommunikation
CSR-konferencen 2018: Hvordan bliver Danmark bedst til bæredygtig business i 2030?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Behovet for bæredygtighed og ansvarlighed har sjældent været større. En varm sommer har gjort global opvarmning håndgribelig for os alle sammen, og med FN’s verdensmål har vi fået et fælles sprog på tværs af sektorer om de udfordringer, vi står overfor. Der er også en udvikling, der rummer nye forretningsmuligheder for Danmark og danske virksomheder. Der er stadig et stykke vej mod 2030 – men uret tikker. Så hvad skal der til for at nå i mål? Vi har inviteret statsministeren og BlackRock til at pege på mulighederne på årets CSR-konference den 10. oktober.
Hvad skal der til for, at Danmark og danske virksomheder bliver bedst til bæredygtig business i 2030? Det spørgsmål er mere ”hot” end nogensinde før. Verdensmålene rummer et kæmpe potentiale, men hvad betyder de konkret for danske virksomheder, hvor fx kun ca. 8 procent har eksportsalg? Investeringer og engagement i udviklingslande samt eksport af produkter og services har med rette skabt fokus på områder som infrastruktur, vand og energi. Men hvad med øvrige sektorer som sundhed, IT, turisme og velfærdsydelser?
På årets CSR-konference, der afholdes af Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR - danske revisorer, ser vi nærmere på forretningsmulighederne for bredden af danske virksomheder. Og vi ser på hvordan dansk erhvervsliv kan drage nytte af de institutionelle investorers øgede fokus på bæredygtighed og langsigtet værdiskabelse.
Vær med når politiske, kommercielle, finansielle og værdidrevne nøgleaktører giver deres bud på danske virksomheders mulighedsrum, når det kommer til bæredygtighed, langsigtet værdiskabelse og bidrag til FN’s verdensmål. Det sker den 10. oktober kl. 13-17, hos Dansk Erhverv på Børsen.
På konferencen ser vi desuden på behovet for at accelerere udviklingen og skaleringen af de løsninger, der skal bidrage til at indfri de ambitiøse mål for verden i 2030, som FN’s 17 verdensmål udgør. Det gør vi ved at sætte særligt fokus på teknologiens, SMV’ernes og finansieringens rolle i en række break-out sessions. Vanen tro slutter vi af med kåring og festligholdelse af de danske virksomheder, som udmærker sig indenfor transparens og rapportering om virksomhedens værdiskabelse og samfundsansvar med FSR – danske revisorers CSR Pris 2018.
Konferencen er for dig, der gerne vil forstå de danske virksomheders mulighedsrum, når det kommer til vækst med bæredygtighed og FN’s verdensmål for øje – og for dig, der gerne vil realisere potentialet.
Se programmet og tilmeld dig her: https://www.danskerhverv.dk/kurser-og-events/csr-konferencen-2018/
Strategi & ledelse
De nye anbefalinger for god selskabsledelse
De reviderede anbefalinger skærper fokus på langsigtet værdiskabelse og introducerer begreberne bæredygtighed og ’purpose’. Her er, hvad du som CSR-interesseret bør vide om anbefalingerne.
Indhold fra partner
Kommunikation

Se eller gense #CSRdag2020 og uddeling af CSR Prisen 2020
Tak til alle jer der var med bag skærmen da #CSRdag2020 blev afholdt d. 26. oktober. Du kan nu se eller gense konferencens tre sessioner og lade dig inspirere af keynotes speakers og panelisternes debatter samt høre motivationerne for CSR Prisen 2020.
Indhold fra partner
Samfund
Fik virussen besejret verdensmålene i 2020?
Steen M. Andersen rådgiver virksomheder i at bruge verdensmålene i forretningsudviklingen, og trækker i den egenskab på knap 25 år som generalsekretær for UNICEF Danmark. Her kan du læse Steens vurdering af covid-19 virussens betydning for verdensmålene.
Indhold fra partner
Medarbejder

Sådan håndterer du sexchikane
Alle virksomheder har pligt til at sikre et chikanefrit klima og til at modarbejde, at deres ansatte udsættes for chikane. Dansk Erhverv giver her nogle gode råd til ledelsesmæssige fokusområder i forebyggelsen af og håndteringen af sexchikane
Indhold fra partner
Samfund

CSR 2021: Tsunami af regler fra EU
Er du klar til nye afrapporteringsregler? Danske virksomheder har yderligere rapporteringsansvar i vente. Vi ser nærmere på kommende EU-reguleringer af virksomhedernes samfundsansvar.
Indhold fra partner
Samfund

EU-regulering af bæredygtighedsområdet – hvor peger det hen?
Taksonomi, bæredygtige investeringer, ikke-finansielle data. De tekniske begreber flyver gennem luften, hvis man dykker ned i aktuel og kommende EU-regulering på bæredygtighedsområdet.
Indhold fra partner