19.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Danfoss vil gøre fremtidens datacentre mere klimavenlige

Det handler om at reducere det totale energiforbrug i datacentrene og samtidig genanvende overskudsvarmen, siger IT-direktør i Danfoss.

Danfoss vil gøre fremtidens datacentre mere klimavenlige. Til en start bygger de deres egne datacentre, hvor overskudsvarmen skal gå til opvarmning af hovedkvarterets bygninger.

Det skriver Finans.

Data står i dag for tre procent af verdens samlede elforbrug og det forventes at stige til fem procent i 2030. Det viser en analyse fra den hollandske bank ING.

Klimarådet peger også på udnyttelse af overskudsvarme som værende et af de områder, der kan medvirke til at Danmark får optimal udnyttelse af de datacentre, som fx Apple og Microsoft har valgt at placere i Danmark.

Læs også: En global omstilling til 100 procent vedvarende energi er teknisk mulig allerede i 2035, lyder det fra forskergruppe

"Det at reducere det totale energiforbrug i datacentrene og samtidig genanvende overskudsvarmen, er med til at finansiere en grøn omlægning inden for det digitale. Du får en relativt hurtig tilbagebetalingstid, hvis du er god til at genanvende al varmen", siger Sune T. Baastrup, IT-direktør i Danfoss og tilføjer, at det kræver, at datacentrene ligger tæt på et sted, hvor der er et stort varmeforbrug - for eksempel en by eller industrifaciliteter.

I 2024 vil genbrugt overskudsvarme fra Danfoss’ datacentre levere 25 procent af den samlede varmeforsyning til Danfoss’ hovedkvarter i Nordborg. I 2015 blev de 250.000 kvadratmeter kontorer og fabrikker opvarmet 100 procent af fossilt brændstof.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere