08.10.2014  |  Kommunikation

Danmarks største event mod madspild

Torsdag den 9. oktober finder Danmarks største event mod madspild sted på Rådhuspladsen i København. To ministre lægger vejen forbi.

Danmark er ifølge ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen blandt de bedste, når det handler om at sætte madspild på dagsordenen. Emnet ”madspild” bliver i høj grad også sat på dagsordenen torsdag den 9. oktober, hvor Miljøministeriet sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har inviteret til Danmarks største event mod madspild på Rådhuspladsen i København.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Begivenheden byder på taler fra blandt andre fødevareminister Dan Jørgensen og miljøminister Kirsten Brosbøl. Derudover vil de besøgende kunne smage på gratis overskudsmad og besøge boder med repræsentanter fra WWF Danmark og Kokke- og restaurantskolen.

Flere virksomheder arbejder sammen
Til eventen den 9. oktober arbejder Rema 1000, Projekt Hjemløs, Meyers Madhus og Katrine & Alfreds tomater sammen.

Allerede dagen inden, onsdag den 8. oktober, påbegynder Coop i et samarbejde med Hotel- og restaurantskolen kampen mod madspild. Det sker ved, at flere kokkeelver vil stå til rådighed fra klokken 16-18 i Super Brugsen på Nørrebrogade. Her vil eleverne hjælpe de handlende med at købe ind på bæredygtig vis. Kunderne får gode råd til, hvad de skal købe for på bedst mulig måde at kunne udnytte de råvarer, de har liggende derhjemme.

En del af regeringens strategi
Begivenheden torsdag den 9. oktober er en del af regeringens strategi for forbyggelse af affald, og dele af strategien har netop fokus på madspild.

"Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild", siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild

Arrangementet finder sted mellem klokken 14 til 17, og ud over Dan Jørgensen og Kirsten Brosbøl vil der også kunne høres taler fra overborgmester Frank Jensen, direktør i FN’s miljøorganisation UNEP John M. Christensen og generalsekretær i WWF Gitte Seeberg.

Læs mere om eventen her.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere