08.10.2014 | Kommunikation
Danmarks største event mod madspild
Torsdag den 9. oktober finder Danmarks største event mod madspild sted på Rådhuspladsen i København. To ministre lægger vejen forbi.
Selina Juul er stifter af bevægelsen 'Stop Spild af Mad', som sammen med Miljøministeriet har arrangeret event mod madspild torsdag den 9. oktober.
Danmark er ifølge ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen blandt de bedste, når det handler om at sætte madspild på dagsordenen. Emnet madspild bliver i høj grad også sat på dagsordenen torsdag den 9. oktober, hvor Miljøministeriet sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har inviteret til Danmarks største event mod madspild på Rådhuspladsen i København.
Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt
Begivenheden byder på taler fra blandt andre fødevareminister Dan Jørgensen og miljøminister Kirsten Brosbøl. Derudover vil de besøgende kunne smage på gratis overskudsmad og besøge boder med repræsentanter fra WWF Danmark og Kokke- og restaurantskolen.
Flere virksomheder arbejder sammen
Til eventen den 9. oktober arbejder Rema 1000, Projekt Hjemløs, Meyers Madhus og Katrine & Alfreds tomater sammen.
Allerede dagen inden, onsdag den 8. oktober, påbegynder Coop i et samarbejde med Hotel- og restaurantskolen kampen mod madspild. Det sker ved, at flere kokkeelver vil stå til rådighed fra klokken 16-18 i Super Brugsen på Nørrebrogade. Her vil eleverne hjælpe de handlende med at købe ind på bæredygtig vis. Kunderne får gode råd til, hvad de skal købe for på bedst mulig måde at kunne udnytte de råvarer, de har liggende derhjemme.
En del af regeringens strategi
Begivenheden torsdag den 9. oktober er en del af regeringens strategi for forbyggelse af affald, og dele af strategien har netop fokus på madspild.
"Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild", siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.
Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild
Arrangementet finder sted mellem klokken 14 til 17, og ud over Dan Jørgensen og Kirsten Brosbøl vil der også kunne høres taler fra overborgmester Frank Jensen, direktør i FNs miljøorganisation UNEP John M. Christensen og generalsekretær i WWF Gitte Seeberg.
-KLZ
Klima, miljø og energi

Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm
Det danske selskab European Energy har opfundet en metode, hvorigennem man kan lagre klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder. Metoden kaldes en ”game changer” i energipolitikken.
Medarbejder

Møbelforretning sætter socialt udsatte i arbejde
Møbelvirksomheden 3R Kontor, som sælger brugte kontormøbler, har hjulpet sociale udsatte ind på arbejdsmarkedet. Resultaterne har fået to studerende på socialrådgiveruddannelsen til at skrive afsluttende opgave om virksomhedens metoder.
Klima, miljø og energi

Ny rapport peger på biogas til tung transport
Biogas kan forventes at blive et billigere og mere klimavenligt brændstof til tung transport end flydende biobrændstoffer. Det konkluderer en ny rapport fra Ea Energianalyse og SDU.
Supply chain

Global modegigant opjusterer sine bæredygtighedsambitioner
Den franske modegigant Kering lancerer en ny etape af sin bæredygtighedsstrategi. Strategien tager tidligere mål til nye højder, hvilket betyder, at virksomheden bl.a. vil reducere sine miljøpåvirkninger på tværs af hele forsyningskæden.
Klima, miljø og energi

Danmark får sin første bæredygtige børnehave
Svendborg Kommune har bygget Danmarks første bæredygtige børneinstitution. Flere bæredygtige institutionsprojekter i Københavnsområdet og i Nordjylland er under opsejling.
Samfund

Nyt partnerskab vil genanvende byggeaffald til nybyggerier
Et nyt partnerskab mellem private virksomheder og det offentlige skal skabe nye standarder for genanvendelse af byggeaffald til nybyggerier. Håbet er, at projektet kan bane vej for en dansk eksportsucces til eksempelvis Kina.