Dansk-tysk solcelleaftale underskrevet

Danmark og Tyskland indgik i sidste uge en samarbejdsaftale, der åbner op for støtte til opførsel af solcelleanlæg i de to lande, for at imødegå EU-kritik.

En ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Tyskland åbner op for støtte til opførelse af solcelleanlæg i de to lande..

26.07.2016

CSR.dk

For nylig kritiserede Europa-Kommissionen finansieringen af udbygningen af vedvarende energi i både Danmark og Tyskland. Som en midlertidig løsning på denne udfordring indgik de to lande i sidste uge en samarbejdsaftale, der åbner op for gensidig støtte til at opføre solcelleanlæg på begge sider af grænsen.

Læs også: Den amerikanske solcelledrøm bliver aldrig til virkelighed

Konkret består løsningen i, at begge lande afholder udbud af støtte til solcelleanlæg, hvor alle eller en del af solcelleanlæggene også kan placeres i det andet land. Samtidig vil energien fra anlæggene kunne tælles med i andelen af vedvarende energi i det land, der betaler støtten. De to udbud vil finde sted inden udgangen af 2016

”Aftalen med Tyskland er et vigtigt skridt på vejen til at løse PSO-problemet for 2015 og 2016. Vi vil opnå værdifulde erfaringer med udbudsmodellen, og samtidig vil udbuddene vise, hvor lidt støtte danske solcelleanlæg reelt kan klare sig med. Den markedstest bliver det interessant at følge”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Vigtigt signal
Som følge af aftalen vil Danmark give mulighed for støtte til 2,4 MW solceller i Tyskland, mens man fra tysk side åbner for støtte til, at 50 MW solceller kan placeres i Danmark.

”Integrationen af vedvarende energi i det interne energimarked er en stor udfordring i forhold til en succesfuld omstilling af energiproduktionen i Europa. Med den her aftale sender vi et vigtig signal omkring den rolle, regionalt samarbejde kan spille her, med fordele for begge parter”, siger statssekretær i det tyske finans- og energiministerium, Rainer Baake, i en pressemeddelelse.

Fra 2017 har regeringen foreslået at løse Europa-Kommissionens kritik af den danske PSO-opkrævning ved at overføre finansieringen af udbygningen af vedvarende energi fra PSO-ordningen til finansloven.

Læs også: Solceller på hver fjerde danske tag i 2040

”Der er klare fordele ved at flytte PSO-ordningen til finansloven særligt i forhold til konkurrenceudsatte virksomheder, men også i forhold til den elektrificering, vi ellers er i gang med i det danske samfund”, siger Lars Chr. Lilleholt.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle