23.05.2016  |  Menneskerettigheder

Drømme kan blive til virkelighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk initiativ er med til at sikre, at flere piger i Afrikas største slum får opfyldt deres drømme om en uddannelse. Det er med til at skabe en positiv forandring, der rækker langt.

7-årige Angela bor i Afrikas største slum. Hun drømmer om at blive læge, når hun bliver voksen. ”Min største drøm er at hjælpe andre mennesker. Jeg vil gerne have, at alle har det godt”, fortæller Angela.

Angelas mor er med i det danske NGUVU-projekt, der sikrer arbejde, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling til udsatte kvinder i Kenya. Moren har nu råd til at give Angela den uddannelse, hun drømmer om – og det er ikke kun godt for Angela. Undersøgelser viser nemlig, at uddannede piger fra slummen får færre og mere sunde børn. Derudover har de tre gange så lav risiko for at få HIV. Samtidig får de uddannede piger en højere løn, hvilket smitter positivt af på fremtidens generationer, da kvinder i langt højere grad end mændene bruger indkomsten på familien.

”Det betaler sig virkelig tilbage, hvis vi hjælper de udsatte kvinder i dag. Vi skal hjælpe dem, fordi de lever et liv, man ikke kan tilbyde nogen mennesker. Men derudover skal vi også hjælpe dem, fordi de er nøglen til at skabe en bedre fremtid for børnene i slummen”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.

Samfundsansvarlig firmajulegave

Ved at købe firmajulegaven fra NGUVU kan virksomheder give medarbejderne en kvalitetsgave og samtidig gøre en stor forskel for de udsatte kvinder i Kenya. Gaven består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder i Kenya, mens 30 enlige mødre fra slummen i Nairob laver poserne til kaffen og teen samt gaveæsken af bambus og bananfibre.

”Vi tror på, at fast arbejde og ordentlig løn er den stærkeste og mest bæredygtige form for hjælp. Det er nøglen til at styrke de udsatte kvinder, så de kan udvikle deres forretning og deres faglighed. Det er afgørende for, at de eksempelvis har råd til at give deres børn en uddannelse”, siger Rune Sandholt.

Læs mere om firmajulegaven på www.nguvu.dk

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere