29.09.2020 | Samfund
Dyrevelfærd øges i det konventionelle landbrug
Det økologiske landbrug har længe været kendt for i langt højere grad at tænke dyrevelfærd ind i deres praksis end det konventionelle landbrug. Nu ser det ud til, at spændet er ved at blive mindre.
Høj dyrevelfærd er en grundstenene i det økologiske landbrug. Lige nu sker der dog en positiv udvikling indenfor netop dyrevelfærd også i det konventionelle landbrug. Det skriver ’Fagmediet Økologisk’.
Eksperter er enige om, at det må og også bør føre til, at økologerne hæver barren yderligere på dyrevelfærdsområdet.
Der er ingen tvivl om at spændet i mellem det økologiske og konventionelle landbrug er blevet mindre, når det handler om dyrevelfærd. Der er dog ikke meget der tyder på at f.eks. mælk, kød og æg fra konventionelle landbrug vil tage markedsandele fra økologien.
Thomas Roland, der er CSR-chef i Coop, ser debatten om dyrevelfærd som noget positivt:
"Jeg oplever, at det er en fordel for økologien, at der er mere opmærksomhed om dyrevelfærd. Jo flere, der begynder at interessere sig for det, jo bedre er det for økologien," siger han.
Coop forsøger med deres eget dyrevelfærdsmærke at påvirke niveauet for dyrevelfærd i positiv retning ved at inddele animalske fødevareprodukter i fire kategorier, hvor økologien ikke per definition ligger på højeste niveau. I dette mærke - som det er tilfældet med statens dyrevelfærdsmærke, som dog bruger andre kriterier - klassificeres produkterne ud fra bl.a. hvor meget plads og bevægelsesfrihed dyrene har, og om de har adgang til udendørsarealer.
Der er stadig områder, hvor økologien ikke præsterer højeste niveau indenfor dyrevelfærd. Særligt den korte tid ko og kalv er sammen i mælkeproduktion vækker bekymring hos flere eksperter, hvilket man dog i Økologisk Landsforening arbejder på at belyse både fordele og ulemper ved.
- MT
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)