29.09.2020 | Samfund
Dyrevelfærd øges i det konventionelle landbrug
Det økologiske landbrug har længe været kendt for i langt højere grad at tænke dyrevelfærd ind i deres praksis end det konventionelle landbrug. Nu ser det ud til, at spændet er ved at blive mindre.
Høj dyrevelfærd er en grundstenene i det økologiske landbrug. Lige nu sker der dog en positiv udvikling indenfor netop dyrevelfærd også i det konventionelle landbrug. Det skriver ’Fagmediet Økologisk’.
Eksperter er enige om, at det må og også bør føre til, at økologerne hæver barren yderligere på dyrevelfærdsområdet.
Der er ingen tvivl om at spændet i mellem det økologiske og konventionelle landbrug er blevet mindre, når det handler om dyrevelfærd. Der er dog ikke meget der tyder på at f.eks. mælk, kød og æg fra konventionelle landbrug vil tage markedsandele fra økologien.
Thomas Roland, der er CSR-chef i Coop, ser debatten om dyrevelfærd som noget positivt:
"Jeg oplever, at det er en fordel for økologien, at der er mere opmærksomhed om dyrevelfærd. Jo flere, der begynder at interessere sig for det, jo bedre er det for økologien," siger han.
Coop forsøger med deres eget dyrevelfærdsmærke at påvirke niveauet for dyrevelfærd i positiv retning ved at inddele animalske fødevareprodukter i fire kategorier, hvor økologien ikke per definition ligger på højeste niveau. I dette mærke - som det er tilfældet med statens dyrevelfærdsmærke, som dog bruger andre kriterier - klassificeres produkterne ud fra bl.a. hvor meget plads og bevægelsesfrihed dyrene har, og om de har adgang til udendørsarealer.
Der er stadig områder, hvor økologien ikke præsterer højeste niveau indenfor dyrevelfærd. Særligt den korte tid ko og kalv er sammen i mælkeproduktion vækker bekymring hos flere eksperter, hvilket man dog i Økologisk Landsforening arbejder på at belyse både fordele og ulemper ved.
- MT
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.