11.10.2017  |  Klima, miljø og energi

EasyJet og Wright Electric vil flyve på el

EasyJet og Wrigth Electric arbejder sammen for at bygge et el-passagerfly til korte flyveture.

De to luftfartsselskaber EasyJet og Wright Electric har sammen sat sig et grønt mål: De vil bygge et fly, der udelukkende bruger el.

Tidsrammen lyder på et årti, og flyet skal fragte passagerer på korte ruter i Storbritannien og Europa.

Læs også: El-lastbiler leverer til Roskilde Rådhus

Ud over samarbejdet med Wrigth Electric har EasyJet for nylig produceret en opdateret strategi for, hvordan luftfartsselskabet generelt vil nedbringe CO2-udledningen og gøre flytransporten mere bæredygtig.

Et af tiltagene er det nye Airbus A320 neo-fly. Ifølge EasyJet vil modellen bruge op til 15 procent mindre brændstof og samtidig halvere støjforureningen.

Et andet tiltag er samarbejdet med virksomheden Safran, der betyder, at et elektrisk taxisystem vil blive implementeret i flyene og give en grønnere taxi-kørsel både før og efter flyveturen, ligesom man også arbejder på et hybridkoncept til samme formål.

Læs mere og se videoer om det elektriske fly her. 

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere