12.08.2016  |  Strategi & ledelse

CSR-rapport: egetæppers CSR rapport 2015/2016

Indhold fra partner Hvad er dette?

egetæppers CSR rapport er igen i år spækket med eksempler på, hvorfor det er så vigtigt for os at tage ansvar for samfundet omkring os, og hvordan vi går fra ord til handling.

Det sidste år har på mange måder stået i bæredygtighedens tegn på egetæpper. Vores fabrik i Gram er blevet CSR-certificeret efter DS 49001-standarden og har dermed sluttet sig til fabrikken i Herning, der allerede har det omfattende certifikat. Samtidig blev det året, hvor egetæpper gennemførte en af de største Cradle to Cradle certificeringer i verden. 34 nye produkter er omfattet af den flotte certificering, og dermed er egetæpper nået i mål med et af de helt store bæredygtighedsprojekter for koncernen fire år tidligere end planlagt.

Når ansvaret rækker længere end os selv
Der er et stigende fokus på påvirkninger i hele forretningens værdikæde. Det mærker vi også på egetæpper. Det er ikke nok, at vi selv har styr på miljøet, arbejdsforholdene og menneskerettighederne. Vi skal også sikre, at dem, vi gør forretninger med, har styr på det. Derfor har vi skruet op for kravene i vores leverandørstyring, således at det nu omfatter onsite audits af højrisiko-leverandører, konkrete krav til agenter, distributører og datterselskaber om, at de skal overholde vores CSR-politik og Code of Conduct. Ligeledes har vi stillet konkrete krav til eksterne håndværkere og rengøringsmedarbejdere på egetæpper for at sikre, at bl.a. arbejdsforholdene og sikkerheden er i orden. Det skal medvirke til, at stadigt flere tager deres samfundsansvar alvorligt og bevæger sig i en mere bæredygtig retning.

Internt i koncernen har vi haft stort fokus på medarbejdernes trivsel og sikkerhed. Der er i samarbejde med eksterne erhvervspsykologer iværksat en stor trivselsanalyse, der skal sikre, at eventuelle trivselsproblemer bliver opsporet og løst. Samtidig har vi indledt et projekt, der skal hjælpe os med at nå målet om 0 arbejdsulykker inden 2020. De to projekter vil sikre vores medarbejdere et endnu bedre arbejdsmiljø fremadrettet, hvor der både tages hånd om de fysiske og psykiske udfordringer, en arbejdsplads kan bringe.

Det er ikke nyt for egetæpper at arbejde med CSR. De mange års dedikerede arbejde med miljø, arbejdsforhold og samfundsinitiativer i det hele taget er funderet på en række ledelsessystemer, som vi er stolte over at have implementeret gennem tiden. Det hjælper os til at dokumentere vores indsats og pusher os konstant i retningen af endnu mere bæredygtighed.

Stor anerkendelse fra omverden
I oktober blev vi tildelt CSR Strategy Prize 2015 af KPMG ved CSR Awards i Vejle. I november vandt vi æresprisen for bæredygtigt design, der blev uddelt af Mad og Bolig, og i april 2016 fik vi prisen i Clean World-kategorien med hjem fra Danish Design Award. Samme måned placerede Økonomisk Ugebrev Ledelse os for andet år i træk på en delt førsteplads på CSR Top 100 over de største danske børsnoterede virksomheder. Vi har også i år modtaget et National Pioneer certifikat fra Europakommissionen for den mangeårige miljøindsats. Vi er utroligt stolte over og glade for anerkendelsen af vores indsats og håber, at egetæpper kan være med til at inspirere andre virksomheder til at følge trop.

Priserne viser os, at vi er på rette vej i forhold til målet om at blive den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR. Vi glæder os til at vise jer resultaterne i årets CSR rapport og ser frem til at være en del af løsningen på de kommende års store udfordringer indenfor CSR.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere