Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

300.000 elbiler er endnu en vigtig milepæl i Danmarks rejse mod en mere bæredygtig transportsektor.

Foto: De Danske Bilimportører

02.10.2024

CSR.dk

Danmark nåede endnu en milepæl i den grønne omstilling af bilparken, da der pr. 1. oktober 2024 kunne findes 300.007 elbiler i den samlede bilbestand. Denne milepæl er opnået blot 9 måneder efter, at den danske bilbestand rundede 200.000 elbiler, og det var på daværende tidspunkt godt et år og 3 måneder siden, at der for første gang var 100.000 elbiler i Danmark. Det viser en eksponentiel vækst hos elbilerne:

"Elbilsalget er i høj fart, og vi ser, hvordan elbilerne udgør en stadig større del af både nybilsalget og bilbestanden hver eneste måned. 300.000 elbiler er en vigtig milepæl, som viser, at vi er godt på vej mod målet om 1 million grønne biler i 2030," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Godt, men der skal meget mere til

"Elbilsalgets succes må ikke blive en sovepude. Selvom vi ser en markant vækst nu, kan de planlagte afgiftsstigninger fra 2026 risikere at blive en bremseklods for udviklingen, som vi har set i andre lande. Vi skal derfor sikre, at afgifterne holdes i ro, så det fortsat bliver attraktivt at vælge elbil, og på den måde fastholde momentum i omstillingen mod grønnere transport," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Elbilernes popularitet stiger i takt med, at udvalget af modeller vokser, hvilket gør det nemmere for en større gruppe danskere at finde den rigtige bil. Derudover har ladeinfrastrukturen nået et niveau, hvor opladning er blevet lettere. Økonomiske incitamenter, som afgiftsfritagelser, har også stor betydning, da de gør det billigere for danskerne at vælge elbilen til.

I betragtning af at den samlede bilpark i Danmark er på knap 2.850.000 biler, så er 300.000 på el ikke et overvældende tal. Faktisk en lidt flad sovepude. Der er altså stadig lang vej igen til en omstilling af transporten.

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V