Equinor løfter klimaindsatsen

Energiselskabet Equinor vil styrke sine klimaplaner med målsætninger på længere sigt end 2030, en stresstest af nye investeringer og en fortsat aktiv rolle i decarbonisering og klimapolitik. Og så skal cheflønningerne afhænge af præstationerne på området.

Equinor vil styrke sit lederskab i relation til at omstille energisektoren i tråd med målsætningerne i Parisaftalen, som bl.a. kræver mere vedvarende enerig. Foto: Equinor/Jan Arne Wold.

06.05.2019

CSR.dk

Under sit gamle navn Statoil var det norske energiselskab, der nu hedder Equinor, nok mest kendt for olieplatforme i Nordsøen, men det billede er man i gang med at ændre på.

I en fælles udmelding (PDF-download) sammen med investorer i netværket Climate Action 100+ præsenterer virksomheden således en stribe tiltag, der skal ’demonstrere yderligere lederskab i industrien omkring klimaforandringer og stærk støtte til målene i Parisaftalen’, som det hedder.

"Vi ser vores low carbon-strategi som en konkurrencefordel, der skaber langsigtet værdi for vores aktionærer”, siger CEO Eldar Sætre om udspillet. Foto: Equinor/Ole Jørgen Bratland.

Startende i år vil Equinor også ’stressteste’ sin portefølje og bedømme nye investeringer i forhold til et scenarie med en global temperaturstigning på ’vel under’ to grader som benchmark. Derudover vil man fortsætte med at spille en aktiv rolle i samfundets decarbonisering, ikke kun på sit eget felt, men også ved at være engageret i teknologi, innovation, investeringer og partnerskaber omkring klima- og energipolitik.

Endelig så skal Equinors præstationer på klimaområdet i endnu højere grad være med til at bestemme topfolkenes lønninger, hvilket man har sat nye mål for i 2020.

”Equinor er ved at udvikle sig til et bredt energiselskab, med olie og gas, vedvarende energi og low carbon-løsninger som en integreret del af vores virksomhed. Vi ser vores low carbon-strategi som en konkurrencefordel, der skaber langsigtet værdi for vores aktionærer”, siger CEO Eldar Sætre og fortsætter:

”De tiltag vi annoncerer i dag (d. 24. april, red.) gør os endnu mere konkurrencedygtige i energiomstillingen og understøtter målene i Parisaftalen. Vi sætter stor pris på det konstruktive engagement og samarbejdet med investorerne i Climate Action 100+.”

Tilfredse investorer
Fra netop klimanetværkets side er man tilfredse med Equinors udmelding, der også omfatter et løfte om fortsat at rapportere i tråd med anbefalingerne fra Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), ligesom man fra næste år også vil rapportere om CO2-intensiteten i sine energiprodukter og -services.

”Med denne seneste udmelding fra Equinor har nu adskillige af olie- og gasgiganterne i Europa i gang med at rette deres langsigtede strategier ind efter målene i Parisaftalen. Tiltaget understreger hvor langt bagud specielt ExxonMobil er faldet, og det intensiverer presset på dem for at følge trop”, siger Mindy Lubber, der er medlem af Climate Action 100+’s styregruppe og CEO for det grønne investeringsselskab Ceres.

Også blandt Equinors egne investorer er der tilfredshed med selskabets forstærkede klimastrategi, som man i høj grad ser som resultatet af et aktivt samarbejde mellem virksomheder og ligesindede investorgrupper.

”Det er meget opmuntrende at se store virksomheder som Equinor tage vigtige skridt i den rigtige retning og tilpasse deres strategi i forhold til Parisaftalen. Vi er glade for at Equinor vil arbejde for en low carbon-fremtid. Vi forventer at se andre selskaber i sektoren blive inspirerede og følge det ledelsesmæssige signal fra Equinor”, siger Odd Arild Grefstad, der er topchef for Storebrand Group, som er Norges største private investeringsfond med aktiver for over 530 mia. kr.

Læs også: Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Climate Action 100+ tæller over 320 investorer, der administrerer værdier for sammenlagt 220 billioner kr. med det formål at sikre, at verdens største erhvervsudledere af drivhusgasser gør en indsats mod klimaforandringerne.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V