15.09.2015  |  Kommunikation

Ferring nomineret til diversitetspris

Medicinalvirksomheden Ferring er blevet indstillet til CSR Diversity-prisen, der uddeles ved det store CSR Awards-show i Vejle til oktober.

Om godt tre uger, onsdag den 7. oktober, er Vejle vært for årets CSR Awards, der vil trække op mod 1000 fagfolk, professionelle og politikere til den østjyske by. Blandt de priser, der skal finde en modtager i løbet dagen og aftenen er CSR Diversity Prize.

Læs også: Alle de nominerede til CSR Awards på plads

Her er medicinalvirksomheden Ferring Pharmaceuticals blandt de tre nominerede til prisen, der ”uddeles til en virksomhed, der aktivt anvender medarbejdere og lederes forskelle, og har skabt forretningsmæssige resultater ved at arbejde med mangfoldighed,” som det hedder på showets hjemmeside.

Hos Ferring er man selvsagt glade for nomineringen – og også lidt overraskede.

”Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at få det her skulderklap. Det er jo altid rart at få anerkendelse for det arbejde, man laver, men nomineringen kom faktisk lidt bag på os. Vi har traditionelt holdt de her strategier internt og ikke gjort så meget ud af vores arbejde i offentligheden, men vi er naturligvis glade for at blive udvalgt på den her måde,” siger Managing Director for Ferrings International PharmaScience Center (IPC) i Danmark, Marianne Kock.

Det er netop tankerne bag nomineringen og selve grundlaget for prisen generelt, der gør Ferring glade for at være blandt de udvalgte, når showet løber af stablen i Vejle.

Kan man overhovedet lade være?
”Diversitet har altid været et centralt parameter for os, og noget vi føler det er vigtigt at være opmærksom på. Spørgsmålet vi stiller os selv er faktisk om man overhovedet kan lade være? Vi er en meget international virksomhed med 38 procent udenlandske ansatte og engelsk som koncernsprog, og på den baggrund er det helt naturligt for os at prioritere diversitet højt,” siger Marianne Kock.

CSR Diversity Prize bliver på årets messe uddelt af ISS, og herfra begrunder CSR-chef Lotte Andersen, der også er med i juryen ved CSR Awards, nomineringen af Ferring med det samlede indtryk af virksomhedens indsats på diversitetsområdet.

Læs også: Her er CSR-prisen 2015s fire vindere

”Vi har haft over 400 virksomheder med i udvælgelsesprocessen, og her var Ferring blandt dem, der stak ud. De gør det godt i forhold til at tænke diversitet ind i både ledelse og forretningsgang og gøre det til et kriterie i forhold til både køn, alder, etnicitet osv. Det gælder eksempelvis også i tilgangen til at integrere nye medarbejdere i virksomheden, hvor man gør meget ud af at få dem på plads ikke bare arbejdsmæssigt, men også praktisk og kulturelt i landet, og med et ROI-perspektiv som er godt på flere parametre,” siger hun.

De to øvrigt nominerede til CSR Diversity Prize, der vil blive overrakt af adm. direktør for ISS Facility Services A/S, Martin Gaarn Thomsen, er Ecco Sko A/S og malingfabrikanten Hempel.

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere