22.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Forskere fra Aarhus Universitet vil styrke Norden i produktion af grønne kødalternativer

Netværksgruppe vil arbejde på, at Norden får del i de muligheder, der ligger i kultiveret kød. Landbruget kan blive en vigtig medspiller.

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har taget initiativ til et nyt netværk, der skal sætte gang i udviklingen af kultiveret kød (grønne kødalternativer) med udgangspunkt i bæredygtige, nordiske ingredienser og dermed tage konkurrencen op med de udenlandske producenter.

Jette Feveile Young, lektor på Institut for Fødevarer, er ophavskvinde til det toårige netværk, som for nyligt afholdt det første netværksmøde og -workshop med deltagere fra hele Norden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Flere steder i verden forskes der lige nu i udviklingen af kultiveret kød, for eksempel i USA. Det er vigtigt, at vi også kommer med her i Norden, for der er ingen tvivl om, at de her produkter kommer på markedet og ind over vores grænser. Vi skal finde en nordisk vinkel på det, så vi kan påvirke produktionen i vores retning. Internationalt bliver der arbejdet med sojaprotein, men hvorfor kunne det ikke være ærteprotein eller kartoffelprotein? Det er et bæredygtigt alternativ, som vi kan levere”, siger hun.

Læs også: Irma vil være førende på salget af plantebaserede produkter

Søren Bisp, chefkonsulent hos SEGES Future Farming, er heller ikke i tvivl om de muligheder, som det alternative kød kan give de nordiske agrifood-virksomheder og relaterede industrier:

”Kultiveret kød kan umiddelbart fremstå som en trussel, men der er god mulighed for at finde ny afsætning. Ved at bidrage til produktionen kan landbruget blive en medspiller på et område, der endnu arbejder for en kommercielt levedygtig teknologi, men som tiltrækker store investeringer”, siger han.

Jette Feveile Young fremhæver, at det først og fremmest gælder om at afmystificere det kultiverede kød for virksomhederne, og i den forbindelse er netværket gået i gang med at planlægge et symposium, hvor de vil præsentere mulighederne for relevante virksomheder.

”Vi håber på at få vakt deres interesse, så vi kan komme i gang med at sparre og dele viden”, afslutter Jette Feveile Young.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere