28.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Fra plast i havet til smuk design stol

Indhold fra partner Hvad er dette?

I November 2019 præsenterede Wehlers deres nye stol R.U.M. designet af plastaffald fra havet og stål.

I samarbejde med C.F. Møller Design og Letbæk AS har Wehlers nået nye højder for genbrug af plastik med støtte fra Innovationsfonden.

Løsningen reducerer behovet for at producere ny plast og forhindrer, igennem Wehlers fokus på cirkulære økonomi, at plasten ender i havet igen. Med 8 millioner tons plast, der ender i havene hvert år, har Wehlers ønsket at blive et positivt bidrag til problemet.

”For hver R.U.M. solgt, fjernes ca. 2 kg fiskenet fra havet og sparer miljøet for omkring 82% CO2 sammenlignet med brugen af ny produceret plastik.” siger Maria Fryd. 

Således understøtter Wehlers verdensmålene 12 & 14.

Den helt store motivation for Wehlers har været, at vise verden, at man kan bruge plastaffald og omdanne det til en smuk og funktionel designstol, der møder høje krav til design og kvalitet. R.U.M. er designet af C.F. Møller Design, og benytter plast fra havet.

Igennem designfasen, er det lykkedes, at benytte fiskenet som råmateriale på lige fod med ny plast. I Wehlers showroom bliver man ført igennem hele design processen, fra fiskenet til prototype og til færdig designede stole. Wehlers Showroom ligger i Øster Søgade 110, 2100 København Ø.

C.F. Møller Design beskriver R.U.M. som værende imødekomne, venlig og praktisk. En stol skabt til offentligt samt privat brug. 

Wehlers er et bæredygtig design møbel brand, etableret i 2014 af Maria Fryd og Henrik Holm i København. Wehlers er et bæredygtigt alternativ til den bevidste forbruger, der nægter, at gå på kompromis med design og kvalitet. Wehlers filosofi er simpel, ”vi mener egentlig ikke, at verden mangler flere designede møbler, men vi mener, at der mangler bæredygtige alternativer i branchen.” De møbler, Wehlers designer, har et højt indhold af genbrugte materialer og hvis de bruger nye materialer, er de selvfølgelig certificerede og kan indgå i deres økosystem.

Wehlers insisterer på, at deres møbler bliver repareret og genbrugt under og efter endt livscyklus. Det vil sige, at Wehlers er cirkulære ved brug af materialer til produktion og når møbler kasseres. Fuld cirkulær økonomi i samarbejde med leverandører og kunder. 

For yderligere info og billeder, kontakt venligst:  Maria Fryd Tlf. +4553356719 mariafryd@wehlers.com

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere