10.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Frankrig dropper dansk deltagelse ved vigtigt klimamøde

Danmark er blevet udelukket fra et formøde forud for klimatopmødet i Paris, COP21. Det bekymrer dog ikke regeringen.

De franske toppolitikere, udenrigsminister Laurent Fabius og klimaminister Ségolène Royal, har ikke inviteret Danmark til et formøde den 8-9. november for 75 lande forud for COP21. Det skriver TV2.dk.

Mødet skal virke som en forventningsafstemning forud for klimatopmødet, hvor foruden Frankrig også Storbritannien og Tyskland har kæmpet for at få de mere forhandlingssvære parter med. Derfor mener klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt heller ikke, at Danmark går glip af ”store aftalemuligheder”.

Læs også: Hvor skal klima-milliarderne komme fra?

”De falder først på plads de sidste timer på COP21. Men vi kan måske bruge pre-COP'en til at få et fingerpeg om, hvilke kompromiser der kunne være”, siger han til Ritzau.

Han er i øvrigt fortrøstningsfuld, da både Kina og USA samt hoveddelen af verdens andre lande, har vist interesse i at underskrive en aftale.

Læs også: Forsigtig klimaoptimisme i FN

Den holdning møder dog ikke sympati fra Verdensnaturfondet, der er bekymrede over, at ministeren ikke er mere urolig for oplægget til COP21.

”Jeg håber inderligt, at ministrene vil forholde sig seriøst til det faktum, at de klimaplaner, verdens lande har sendt til FN, er alt for svage til at holde den globale opvarmning under smertegrænsen på to grader”, siger John Nordbo, klimachef i Verdensnaturfonden. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere