0 kommentarer" /> Glasgow vil ikke lægge lokaler til klimasyndere | CSR.dk

24.08.2021  |  Samfund

Glasgow vil ikke lægge lokaler til klimasyndere

Byrådet har besluttet, at de, der hænger i bremsen, ikke skal have lov til at bruge offentligt ejede lokationer under COP26.

0 kommentarer

Når det længe ventede klimatopmøde for parterne bag Paris-aftalen, COP26, løber af stablen i Glasgow i november 2021, bliver det efter sidste uges møde i Glasgows byråd, en anelse svære for de værste klimasyndere at få plads på nogle af gode beliggenheder.

Byrådet vedtog nemlig enstemmigt en erklæring, som kræver at kommunen ”tager skridt for at sikre at steder, som kommunen ejer eller har driftsansvar for, ikke bliver brugt til fordel for dem som benægter, ignorerer eller med hensigt bidrager til katastrofale klimaforandringer, så længe COP26 varer. Det vil sige fra 31. oktober til 12. november.

Det er en udvidelse af de kriterier, kommunen allerede har offentliggjort, som man skal kunne leve op til, hvis man vil booke plads til events eller møder under konferencen. For store virksomheder gælder det, at de:

  • skal have enten sat science-based targets eller være en del af FN’s Race to Zero-kampagne, 
  • ikke må være dømt for at have signifikante overtrædelser af miljølovgivning,
  • ikke må have kendte brud på menneskerettighedslovgivning og ikke være indblandet i undersøgelser af brud på sanktioner iværksat af FN’s Sikkerhedsråd,
  • ikke må have været blevet undersøgt eller dømt af nogen af FN’s medlemsstater for korruption eller svindel i de seneste tre år.

Et af byrådsmedlemmerne bag forslaget forklarede at:

”Vi kan forstår at COP26 er på vej til at blive den vigtigste klimakonference verden nogenside har set, som vil tiltrække folk fra alle dele af verden. Vi håber, at de lokationer, der er til rådighed under COP26, vil blive brugt til at showcase og give plads til græsrodsorgansiationer og aktivister fra Glasgow på lige fod med dem, som kommer rejsende hertil fra andre del af verden.”


- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere