07.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Grøn energi overgår brunkul i Tyskland

Tysklands forbrug af grøn energi var i 2014 højere end forbruget af brunkul. Det er første gang, den vedvarende energi overgår brunkullet som største bidragyder.

Vedvarende energikilder leverede sidste år 25,8 procent af den tyske elektricitet, viser tal fra den tyske brancheorganisation AG Energiebilanzen (AGEB). Dermed overtager grøn energi for første gang brunkullets plads som den vigtigste enkeltstående strømleverandør, skriver ingeniøren.dk.

Læs også: Forbruget af vedvarende energi stiger

Ifølge foreløbige tal for energiproduktion i Tyskland i 2014 steg den vedvarende energiproduktion fra 152,4 terawatttimer i 2013 til 157,4 i 2014 – en stigning på fem terawatttimer med vind som den største bidragyder.

Kul er imidlertid stadig den vigtigste del af tyskernes elforsyning, da brun- og stenkul tilsammen udgør i alt 43,6 procent af den tyske energiproduktion, skriver ingeniøren.dk.

Læs også: Danmark kan omstilles til 100 procent vedvarende energi

I opgørelsen fra AGEB tæller de vedvarende energikilder både vind-, sol- og vandenergi samt biomasse.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere