03.05.2013  |  Kommunikation

Grøn profil styrker energiselskabet Verdo

Satsning på grøn energi og international handel med biomasseprodukter - træflis fra gummitræer - giver rekordresultat i Verdo.

Fakta om Verdo

  • Verdo arbejder målrettet på at blive Danmarks grønneste og mest effektive energiselskab. Selskabets ambition er at udvikle profitable løsninger inden for produktion og levering af grøn energi – også internationalt.
  • Verdo producerer og distribuerer både el, vand og varme. Desuden har selskabet kompetencer inden for telefoni og internet, VVS- og el-installation, energirådgivning, alarm og sikring samt produktion og salg af biobrændsel i Danmark, England og Skotland.
  • Selskabet har også aktiviteter i Norge og USA.

 

Det lille energiselskab Verdo med hovedsæde i Randers kom trods et presset og stadig mere konkurrencebetonet marked ud af 2012 med et rekordresultat. Vordo satser massivt på biobrændsel - træfils fra gummitræer i Ghana.

Verdo-koncernen øgede sit driftsresultat til 260 millioner kroner og fik et resultat på 61 miollioner kroner før skat. 

Satser på salg til hele Europa
"Det er kombinationen af en sund kerneforretning, en massiv satsning på grøn energi samt internationale aktiviteter og international handel med biomasseprodukter, der tilsammen skaber rekordresultatet i Verdo. Desuden er den strategiske spredning i koncernens aktiviteter med til at fastholde arbejdspladser – og på sigt skabe flere", oplyser Verdo i en pressemeddelelse. Virksomheden vil i de kommende år satse endnu mere på import og salg af biomasse og går efter at indtage nye markeder i Europa.

Kunderne mærker den positive, økonomiske udvikling i energikoncernen ved, at Verdo for fjerde år i træk kan fastholde og i nogle tilfælde nedsætte priserne på varme, vand og el. Bestyrelsesformand Søren Fischer siger:

”Verdos vækst i et ellers presset marked viser, at det kan give kommerciel gevinst at have en klar vision og et fasttømret værdigrundlag".

Grøn energi en god forretning
Verdos administrerende direktør Kim Frimer betegner 2012 som ’et af de grønneste nogensinde’.

”Vi skal gå på to ben i vores udvikling af grønne løsninger: Der skal være økonomisk fornuft i satsningen, men omstillingen til grøn energi er samtidig helt nødvendig for Verdo som et ansvarligt energiselskab”, siger Kim Frimer, der i følge Børsen forventer, at 75 procent af Verdos omsætning om fem år vil komme fra salg af biomasse.

Træerne fra Ghana er ’pensionerede’, fordi de er fuldt udnyttede til gummiproduktion. Træflis er billigere og langt mindre forurenende end kul. Derfor mener virksomheden, at biomassen fra Ghana er et eksempel på, at godt købmandskab og bæredygtighed forenes.

- UB
 
 

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere