30.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Her bliver din pensionsopsparing grønnest

Flere danske pensionsselskaber gør det muligt at investere pensionsopsparingen i grønne virksomheder. En ny analyse viser, hvor det bedst kan betale sig for klimaet, at du placerer dine penge. PFA, PKA og Danica Pension er bedst.

Den grønne bølge ruller i øjeblikket ind over de danske pensionsselskaber, der begynder at give danskerne mulighed for at placere deres pensionsopsparinger i klimavenlige virksomheder.

Læs også: PFA lancerer klimavenligt investeringsunivers

En ny analyse fra forsikrings- og pensionsmæglerne Söderberg & Partners angiver, hvilke af de syv største danske pensionsselskaber løfter opgaven bedst. Det skriver Berlingske.

Analysen vurderer pensionsselskaberne på baggrund af ansvarligt ejerskab og engagement i udviklingen, en struktureret proces for investeringerne og en bæredygtig målsætning og værdiskabelse.

PFA, PKA og Danica Pension bliver i analysen kåret som de vurderet ud fra ovenstående kategorier, og Söderberg & Partners vurderer, at alle tre virksomheder har en ”proaktiv og målrettet tilgang til bæredygtige investeringer”.

Alle pensionsselskaber er nået langt
De tre pensionsselskaber følger deres investeringers bæredygtighed løbende, og de stiller høje krav til de virksomheder, pensionsformuerne investeres i.

AP Pension, Sampension, Topdanmark og Velliv indgår også i analysen og er godt med i klimaræset, selvom de endnu ikke når op på siden af de tre topscorere:

”Analysen viser, at AP Pension, Sampension, Topdanmark og Velliv arbejder med at få en solid bæredygtig profil for deres investeringer, men endnu ikke er på niveau med de tre bedste Danica, PKA og PFA. De tre pensionsselskaber er til gengæld meget langt med at kunne tilbyde deres pensionsopsparere en bæredygtig pensionsopsparing”, siger Lotte Anker-Svendsen, som er virksomhedsspecialist i Söderberg & Partners, til Berlingske.

Læs også: Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere

Det ser dog ud til, at der går et stykke tid, før danskerne vænner sig til tanken om at placere deres pensionsopsparing klimavenligt. En Epinion-undersøgelse fra februar viser, at 40 procent af danskerne ikke mener, de ved nok om, hvordan de investerer klimavenligt.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere