02.05.2019  |  Kommunikation

Her er de nominerede til titlen som årets SDG Pioneers

Indhold fra partner Hvad er dette?

I de seneste to måneder har Global Compact Network Denmark (GCDK) været på udkig efter årets SDG Pioneer i Danmark. Nu er de fem nominerede til titlen fundet.

Og de nominerede er…
De nominerede til titlen som årets SDG Pioneer - en person der har gjort en særlig indsats på vegne af deres virksomhed for at nå ét eller flere af FN’s verdensmål - er blevet udvalgt fra et stærkt kandidatfelt gennem en intern evalueringsproces, hvor der har været særligt fokus på kandidaternes arbejde med innovative løsninger samt deres evne til at inspirere, involvere og engagere både kollegaer og stakeholders i bæredygtighedsagendaen.

De fem nominerede er således blevet udvalgt på baggrund af deres ekstraordinære indsats og stærke resultater, når det kommer til at nå verdensmålene gennem deres arbejde.

Her er de fem nominerede:

 • Anders Kirkeby Larsen, Sustainability Advisor, Ørsted
 • Charlotte Sølling, ESG Manager, MP Pension
 • Julia Williams, Sustainability Coordinator, Ingleby Farms & Forests ApS
 • Leonora Eberhardt, Industrial PhD student, MTH Group
 • Nassera Ahmed, Sustainability Specialist, Chr. Hansen Holding

Med repræsentanter fra forsikrings-, bygge-, og biosciencebranchen samt landbrugs – og energisektoren, viser de fem profiler hvordan man uanset felt og branche kan være med til at løse nogle af verdens største udfordringer.

De nominerede blev offentliggjort i tirsdags på Global Compact Network Denmark’s Årsdag af Uddannelses -og forskningsminister Tommy Ahlers, hvor de også hver især præsenterede deres arbejde, drivkraft og ambitioner omkring verdensmålene. 

Vinderen indstillet til den global kampagne
Vinderen af titlen som ”Global Compact Network Denmark 2019 SDG Pioneer” bliver udvalgt af et eksternt panel bestående af seks fremtrædende bæredygtighedsaktører:

 • Anja Philip, Formand, Forbrugerrådet Tænk
 • Camilla Brückner, Direktør, UNDP's nordiske repræsentationskontor
 • Flemming Lynge Nielsen, Sustainability Director, Danfoss A/S
 • Kirsten Brosbøl, MF og formand for tværpolitisk netværk for FN's verdensmål
 • Ole Lund Hansen, Chief, Local Networks, UN Global Compact
 • Steen Hildebrandt, Formand, 2030-panelet og Professor emeritus, Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet

Vinderen annonceres i starten af maj, og vedkommende vil blandt andet få muligheden for at komme på scenen til Verdensmålskonferencen den 15. maj i Industriens Hus.

Derudover vil vinderen blive indstillet til den globale kampagne, med chancen for at blive én af 10 SDG Pioneers fra hele verden. De 10 SDG Pioneers vil blive udvalgt samt annonceret og anerkendt under FN’s Generalforsamling i New York til september.

Om kampagnen
Mens den globale SDG Pioneers-kampagne har været en årlig begivenhed globalt siden 2016 er det første gang, FN’s Global Compact har igangsat en lokal ansøgningsrunde i Danmark samt 16 andre lande, herunder Egypten, Kina og USA. Det er ligeledes første gang, der er et særligt fokus på unge medarbejdere (35 eller derunder) i kampagnen.

SDG Pioneers-kampagnen er ligeledes en del af et øget fokus på unge menneskers potentiale til at bidrage til verdensmålene gennem entreprenørskab og forretningsudvikling, som Global Compact Network Denmark lancerede med Tuborgfondet i februar måned i år.

Mere fra Global Compact Network Denmark

Global Compact Network Denmark

www.globalcompact.dk

FN’s Global Compact blev etableret i 2000 med en opfordring til virksomheder om at agere som en ansvarlig samfundsaktør ved at inddrage ti universelle principper på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i strategi og drift og samtidig fremme sociale målsætninger. I dag, globalt og lokalt gennem 70+ lokale netværk, guider FN’s Global Compact virksomheder…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere