30.10.2019  |  Samfund

Her er den ledige – helt bogstaveligt - i centrum

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Mikrotaskforcen har Jobtaskforcen i Horsens skabt et fysisk rum til dialog og sparring mellem virksomheder og den enkelte ledige, om dennes fremtid og muligheder.

I Horsens har Jobtaskforcen faciliteret en ny måde for ledige at få sparring på deres jobsituation. På møderne i Mikrotaskforcen inviteres seks ledige ind til en individuel snak med 3-4 virksomheder. Den lediges personlige jobformidler deltager også ved mødet som støtte. Samtalerne er af omkring 20 minutters varighed, og her får de ledige sig så en fortrolig snak med virksomhederne, omkring CV, jobmuligheder og ønsker.

”Ved at samle jobformidler, virksomhedsledere og den ledige omkring ét og samme bord håber vi på at kunne skabe en fælles forståelse i netværket, så det bliver nemmere for de ledige at bane sig vej ind på arbejdsmarkedet”, udtaler én af initiativtagerne til Mikrotaskforcen, Jens Bruun Skifter fra Norna Playgrounds A/S.

Mikrotaskforcen er opstået i Jobtaskforcen, som en del af pilotprojektet Frontrunner. Målgruppen er borgere over 30 år, som er på kontanthjælp. De virksomheder og ledige som har haft samtaler indtil nu, har givet positive tilbagemeldinger. Til december foretages en egentlig evaluering af initiativet.

Hvis du ønsker at høre mere om Mikrotaskforcen, eller om projekt Frontrunner, er du velkommen til at kontakte Sanne Ravn, chefkonsulent for Jobtaskforcen, på tlf. 30 82 55 05.

Fakta  

Jobtaskforcen er et underforum til HORSENS ALLIANCEN, og består af en række lokale erhvervsledere, uddannelsesinstitutioner, organisationer og Horsens Kommune. Målet er at inspirere virksomheder til at tage et socialt ansvar og udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om Jobtaskforcen på https://horsensalliancen.dk/Jobtaskforcen

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere