22.05.2019  |  Samfund

Massiv interesse blandt virksomheder for at tage et socialt ansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nu åbner HORSENS ALLIANCEN op for ansøgninger til mærket CSRpeople 2020. Interessen er stigende blandt virksomheder, fordi det giver dem en skarp konkurrencefordel.

Ansvarlige virksomheder hædres

HORSENS ALLIANCEN anerkender med CSRpeople-mærket de virksomheder, der går forrest i kampen for at hjælpe flere ledige ind på arbejdsmarkedet, fastholde medarbejdere og forebygge sygefravær.

Interessen for at opnå mærket CSRpeople har de seneste år været stærkt stigende, fra 98 virksomheder for to år siden, til 132 virksomheder sidste år. Den vækst forudser chefkonsulent i Jobtaskforcen, Sanne Ravn, kun vil fortsætte, og det glæder borgmester Peter Sørensen.

- Sidste gang HORSENS ALLIANCEN uddelte mærket, hædrede vi et rekordstort antal virksomheder for deres sociale engagement. Den succes skal vi gentage. Og det føler jeg mig overbevist om, at vi kan. Rigtig mange virksomheder i Horsens har fundet ud af, at det at have en social profil er godt både for bundlinjen og for fællesskabet på arbejdspladsen. Det booster stoltheden at tage del i at skabe et arbejdsmarked for alle. Det glæder jeg mig til at hylde virksomhederne for, udtaler borgmester Peter Sørensen.

Kan hjælpe virksomheder til at få ordren i hus

Virksomheder kan naturligvis sagtens tage socialt ansvar uden at have et CSRpeople-mærke hængende på væggen. Men det at få anerkendelsen og beviset i hånden, kan tjene andre og mere praktiske formål.

- CSRpeople-mærket vil fremadrettet være afgørende for, om det bliver vores virksomhed og ikke én af konkurrenterne, som får ordren i hus, udtaler Kim Andersen, driftschef hos Thykjær Turisttrafik.

Udtalelsen kommer ikke af ingenting. Særligt har Kim Andersen oplevet, at han skulle kunne redegøre for, hvordan hans virksomhed tager socialt ansvar, når han har budt ind på opgaver, hvor kunden har at gøre med mennesker med særlige behov.

Som noget nyt er det ikke kun virksomheder i Horsens Kommune som kan få mærket CSRpeople. Nu kan også virksomheder fra andre kommuner, der, i samarbejde med Horsens Kommune, tager et særligt ansvar for ledige og sygemeldte på kanten af arbejdsmarkedet, ansøge om at få tildelt CSRpeople-mærket.

Sådan ansøger du om mærket CSRpeople 2020

For at modtage CSRpeople-mærket for 2020, skal virksomhederne leve op til mindst to ud af tre følgende kriterier:

 • Ansæt ledige med særlige behov. Mindst 5 procent af virksomhedens samlede antal medarbejdere er ansat på særlige vilkår i
  ansættelsestyperne: fleksjob, EGU (Ungdomsuddannelse
  med fokus på praktik), IGU (Integrationsuddannelse),
  voksenlære eller småjob. 
 • Forebyg ledighed og sygefravær. Virksomheden skal kunne beskrive hvordan den aktivt og langsigtet arbejder med at: 1. Forebygge ledighed
  og bidrage til at skabe et arbejdsmarked for alle. 2.
  Forebygge sygefravær og fastholde syge medarbejdere
  ved f.eks. at tage skånehensyn, tilpasse arbejdstid og
  -opgaver.
 • Tilbyd praktik og opkvalificering til ledige. Virksomheden skal kunne beskrive hvilke tiltag den har taget for at bringe udfordrede ledige tættere på arbejdsmarkedet i forbindelse med praktik,
  opkvalificerings- eller afklaringsforløb.

http://www.horsensalliancen.dk/Jobtaskforcen kan du læse mere om CSRpeople-mærket og kriterierne herfor, samt finde den digitale ansøgningsblanket.

Der er frist for indsendelse af ansøgning 1. oktober 2019, hvorefter ansøgningerne behandles og CSR-mærket uddeles til Horsens Inspire-eventen, som Business Horsens arrangerer den 7. november 2019.

Følg de gode historier

På Jobtaskforcens LinkedIn-profil kan du læse små inspirerende historier fra virksomheder, der alle gør en ekstra social indsats, men på vidt forskellige måder: https://www.linkedin.com/showcase/jobtaskforcen/

Ring til Sanne Ravn, chefkonsulent i Jobtaskforcen, og hør mere om, hvordan Horsens Kommune arbejder med CSR og socialt ansvar.

Sanne Ravn – chefkonsulent, Jobtaskforcen

Telefon direkte: 24 65 95 31

E-mail: sarav@horsens.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere