07.06.2019  |  Samfund

Jobmesse gav ledige mere mod og større indblik

Indhold fra partner Hvad er dette?

To måneder er gået siden jobmessen ”Mennesker mødes” løb af stablen. De ledige har i evalueringen efterfølgende fortalt Jobtaskforcen, at det at tale med virksomhederne på dagen har betydet rigtig meget for dem.

Køen snoede sig uden for glasdørene til Insero Atrium i Horsens, da over 300 ledige ventede på, at dørene gik op til jobmesse den 21. marts. Her havde virksomheder og ledige mulighed for at se hinanden i øjnene og finde det indbyrdes gode match, da Jobtaskforcen i samarbejde med Jobcenter Horsens inviterede til småjob-messen ”Mennesker mødes”. Jobmessen havde fokus på job mellem 2 og 22 timer om ugen.

27 virksomheder har foreløbigt besat deres job, mens 6 har indgået en praktikaftale. 19 jobs er stadig i proces og 12 er trukket tilbage.

Reaktioner på jobmessen

To måneder senere har ledige borgere i den efterfølgende evaluering givet udtryk for, at det at tale med virksomhederne på dagen har betydet rigtig meget for dem – også selvom der ikke øjeblikkeligt kom en samtale eller et job ud af det. De ledige fortæller Jobtaskforcen, at de har fået mere mod til at tage kontakt til virksomhederne og et større indblik i, hvilke virksomheder og brancher de kan søge job indenfor. ”Der var gode muligheder for at snakke ansigt til ansigt med arbejdsgivere og stille uddybende spørgsmål, ” fortæller en borger til Jobtaskforcen, mens en anden ledig borger fortæller, at ”den direkte kontakt gav god mulighed for både virksomhed og jobsøgende at matche med hinanden”.

Lysten til at gøre en forskel var tydelig at spore hos virksomhederne. ”Det ligger mig meget på sinde at være socialt ansvarlig, og jeg mener absolut, man skal hjælpe dem, der har det lidt mere svært i samfundet end andre. Dem skal man da prøve at række hånden ud til og hjælpe videre, ” mener Karin Sørensen, butikschef i Blomster Smedjen, som deltog på jobmessen.

”Det var fedt at se så mange mennesker, der stod udenfor, inden messen åbnede, og der var virkelig god energi inden for, ” fortæller Kenneth Kristensen, bestyrer i Juelsminde Fisk, og fortsætter: ”Det bedste ved jobmessen var, at man kunne sætte ansigt på, hvem man gerne ville ansætte. Vi fik nogle gode dialoger og kandidater med hjem. Jeg talte for eksempel med en kvinde, som havde et godt smil på og virkede frisk - Hende ville jeg ikke have mødt, hvis jeg ikke var på jobmessen.”

Hvad er Jobtaskforcen?

Jobtaskforcen er et arbejdende netværk under Horsens Alliancen. I Jobtaskforcen samarbejder over 20 virksomheder i Horsens, udvalgte organisationer og kommunen for at styrke det sociale ansvar og hjælpe flere til at få en fod ind på arbejdsmarkedet. Igen i år uddeler HORSENS ALLIANCEN mærket CSRpeople til virksomheder, der går forrest og tager et socialt ansvar.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere