27.07.2020 | Klima, miljø og energi
Hvad koster det at spare 1 ton CO2-udledning?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Lad os slå det fast med det samme: der er ofte en betydelig økonomisk gevinst ved at spare på CO2 udledningen.
I første kvartal 2020 lavede Green Moves grøn forretningsplan for 4 meget forskellige virksomheder, hvor vi regnede på deres potentielle CO2 besparelser.
Anlægsinvesteringerne er af meget forskellig størrelse og omfang og i en af opgaverne indgik hovedparten af investeringerne i almindelig udskift af materiel. Der er derfor ikke lavet tilbagebetalingstidsberegninger.
De tiltag, vi foreslog, omfattede:
- Omlægning fra forssil energiforsyning til vedvarende energiforsyning. Det er som oftest fra naturgas til biogas, og fra almindelig elmix i nettet til vindmøllestrøm. Begge tiltag er supernemme at indføre. Faktisk kan det gøres rent administrativt ved et skrivebord, uden der er brug for nye tekniske installationer eller investeringer. I kan sagtens gøres det selv, og vi kan hjælpe jer med at sætte tal på, så I har dokumentation på, hvor meget CO2 I sparer. Det vil være et nyttigt tal til jeres ESG regnskab.
- Energibesparelser - den energi, man ikke bruger, er den bedste!
- Optimering af produktdesign og produktionstrin. Det gælder om at lede efter de trin, der kan give en besparelse i CO2 udledningen, og samtidig bevare produktets kvalitet.
- Affaldssortering, genbrug og genanvendelse. Jo mere vi bruger igen og jo mindre vi brænder af, desto bedre bliver økonomien og CO2 udledningen.
- Tænke ud af boksen - det er banalt, men vi er alle hjemmeblinde og er fanget af "sådan plejer vi ikke at gøre". Green Moves ser udefra med friske øjne på virksomhederne, og bidrager med viden, inspiration, passende forstyrrelser og uventede forslag.
Strategi & ledelse

Bæredygtighedsstrategier skal føre jer tættere på de nye markeder
Markederne ændrer sig. Kunderne kræver bæredygtige virksomheder. Derfor er det vigtigere end nogensinde at kunne aflæse markedet og lægge en strategi, der baserer sig på bæredygtighed.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Hvad er grundprincipperne i cirkulær økonomi?
Når en virksomhed vil arbejde med cirkulær økonomi, er det godt at kende principperne, der ligger til grund. Sådan bliver det nemmere at gå fra en lineær til en cirkulær forretningsmodel. Du kan her læse om hvordan produkters livscyklus kan forbedres.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Bæredygtighed er et krav til bestyrelser
Bæredygtighed er rykket ind i bestyrelseslokalerne, og det er kommet for at blive. For at sikre den langsigtede strategi oplever flere og flere nødvendigheden af, at det enkelte bestyrelsesmedlem ejer kompetencer inden for bæredygtighed.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Kurser og opkvalificering af bestyrelsesmedlemmer skal sikre den bæredygtige forretning til tiden
Bæredygtighed er for alvor blevet tidens tema i bestyrelseslokalerne. Hvis man vil sikre sin forretning mod fremtiden og følge med tiden, kræver det, at man forstår den bæredygtige omstilling, som finder sted lige nu. Derfor er det vigtigt, at søge viden.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Arbejd cirkulært ved at forlænge dit produkts levetid
Når I som virksomhed gerne vil arbejde cirkulært, kan I sætte ind forskellige steder i værdikæden. Den mest bæredygtige løsning er at producere og indkøbe langtidsholdbare produkter. Her spiller vedligeholdelse og levetidsforlængelse en stor rolle.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Gør det nemt at affaldssortere effektivt i virksomheden
Synes du også det er bøvlet at sortere dit erhvervsaffald rigtigt? Læs med her, for Dansk Roadshow og AffaldVarme Aarhus har knækket koden til at gøre det nemt og effektivt og deler gerne den gode idé.
Indhold fra partner