27.09.2021 | Samfund
I kamp mod dyremishandling på sociale medier
Indhold fra partner Hvad er dette?
Vi er gået sammen med otte andre dyreorganisationer om at få stoppet videoer med dyremishandling på sociale mediegiganter som Facebook, YouTube og TikTok.
Sociale medier som YouTube, Facebook og TikTok med milliarder af brugere gør det muligt at profitere på indhold med dyr, der bliver mishandlet og lider. Et enormt antal følgere liker, deler og ser videoerne, og dermed kan bagmændene tjene penge på de reklamer, der bliver vist i forbindelse med visningerne.
Vi er nu gået med i sammenslutningen Social Media Animal Cruelty Coalition (SMACC), som drives af Animals for Asia (AfA). SMACC består af ni dyrevelfærdsorganisationer, som har det fælles mål at stoppe spredningen af videoer og andet indhold med dyremishandling på de sociale medier.
Udover os er Action for Primates, Animals Asia Foundation, Humane Society of the United States, International Animal Rescue, Lady Freethinker, Pan African Sanctuary Alliance, Peta Asia og Wildlife Alliance en del af SMACC.
Voksende trend
Vi har bidraget til en ny rapport – Making Money from Misery – som AfA lancerede den 25. august. Rapporten fremhæver indsatsen fra os og andre medlemmer af SMACC, der afslører det ekstreme omfang af dyremishandling på sociale medier.
De forskellige efterforskninger i rapporten viser, hvor meget indhold med dyrplageri der er tilgængeligt og frit kan tilgås af enhver. Og de dokumenterede tilfælde er blot toppen af isbjerget.
Sammen står vi stærkere
Vi blev opfordret til at slutte os til SMACC, efter at vi tidligere i år afslørede stigningen i antallet af videoer med falske dyreredninger på YouTube.
I vores rapport om de falske redningsvideoer – Views that Abuse – kunne vi dokumentere, at mere end 180 forskellige videoer af falske dyreredningsaktioner blev lagt på YouTube mellem oktober 2018 og maj 2021. 70 af videoerne var lagt op i første halvdel af 2021, så der er tale om en bekymrende vækst i denne form for ’underholdning’.
Vi opfordrer på det kraftigste YouTube til at leve op til deres forbud mod falske dyreredningsvideoer, som de annoncerede i marts 2021. Vi mener, at de bør gennemgå og fjerne alle videoer, der indeholder denne form for dyremishandling. Og de bør offentligt fremlægge deres plan for, hvordan de proaktivt vil forhindre, at denne type indhold bliver lagt på YouTube til at begynde med.
Hjælp os med at lægge pres på de sociale medier
Dyr er hverken rekvisitter eller legetøj. De er levende, sansende væsner, der har ret til et godt liv, og som ikke skal udnyttes til denne fordrejede form for underholdning på sociale medier.
Skriv under og hjælp os med at få de sociale mediegiganter til at tage ansvar
Samfund

Nike dropper kængurulæder
Sportsbrandet Nike har annonceret, at de vil stoppe med at bruge kængurulæder. Det er godt nyt for de 1,6 mio. vilde kænguruer, der hvert år bliver jaget og dræbt i Australien.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Rejsebranchen vil stoppe trofæjagt
Sydafrika vil profilere trofæjagt som bæredygtig turisme. 35 rejsebureauer opfordrer nu regeringen til at droppe planerne.
Indhold fra partner
Samfund

Modebranchen er færdig med pels
Den danske modeuge har fjernet pels fra catwalken og snart kan resten af modebranchen i EU blive tvunget til at følge trop.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Pels er passé
Danskerne er færdige med pels, ifølge ny undersøgelse. Den tendens bakkes op af fremtidsforsker og frontløbere i modebranchen.
Indhold fra partner
Samfund

Sociale medier nøler med at fjerne dyremishandling
Ny rapport viser, at YouTube, Facebook og TikTok får milliarder af visninger og delinger på videoer, der indeholder udnyttelse og mishandling af dyr. Dyrebeskyttelsesorganisation raser over manglende handling.
Indhold fra partner
Samfund

Sociale medier bør tage ansvar for dyremishandling
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere.
Indhold fra partner