18.10.2022 | Strategi & ledelse
Industriens Pensions tilslutter sig FN-støttede CO2-krav til investeringsporteføljen
Industriens Pension melder sig ind i investornetværket Net-Zero Asset Owner Alliance og forpligter sig nu til at opsætte femårige delmål for reduktion af investeringernes udledning. De løbende CO2-reduktioner skal munde ud i en CO2-neutral investeringsportefølje senest i 2050.
Industriens Pension har betydelige investeringer i vedvarende energi som for eksempel danske og polske solcelleparker. Foto: Better Energy
Med indmeldelse i det globale investornetværk Net-Zero Asset Owner Alliance tager Industriens Pension nu endnu et skridt i arbejdet med at skabe en endnu mere klimavenlig portefølje.
Som medlem af alliancen skal Industriens Pension nu opsætte femårige delmål for investeringernes CO2-reduktioner, og der skal løbende rapporteres om fremdriften. Samtidig skal den samlede investeringsportefølje blive CO2-neutral senest i 2050 og gerne tidligere.
”Vi har i forvejen i mange år haft stor fokus på investeringer i den grønne omstilling og på begrænsning af porteføljens CO2-udslip. Derfor er det også et naturligt skridt for os at formalisere arbejdet yderligere og opstille konkrete mål på kort, mellemlang og lang sigt. Som investor med aktuelt 220 milliarder kroner under forvaltning kan vi naturligvis gøre en forskel via vores investeringer,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.
Net-Zero Asset Owner Alliance blev lanceret i 2019 og omfatter store institutionelle investorer fra hele verden, der alle har forpligtet sig til at opnå CO2-neutralitet fra investeringsporteføljerne inden 2050.
Læs også: AP slår fast: Vil være i pensionbranchens grønne elite
Alliancen er bakket op af FN-programmet UNEP FI (UN Environment Programme – Finance Initiative) og PRI (Principles for Responsible Investment). Arbejdet er bundet op på Paris-aftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt 1,5°C.
Mange års fokus på vedvarende energi
Industriens Pension har i mange år haft fokus på at integrere ESG-forhold i sine investeringsprocesser og identificere investeringsmuligheder i den grønne omstilling. Det afspejler sig i investeringer i blandt andet grønne virksomheder og ikke mindst vedvarende energiinfrastruktur globalt.
Industriens Pension er i fuld gang med at gøre klar til delmål for begrænsning af CO2-udledningen fra forskellige aktivklasser. Selskabet vil senest i foråret 2023 opsætte første delmål for CO2-reduktionen frem mod 2025.
- KCP
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.