18.10.2022  |  Strategi & ledelse

Industriens Pensions tilslutter sig FN-støttede CO2-krav til investeringsporteføljen

Industriens Pension melder sig ind i investornetværket Net-Zero Asset Owner Alliance og forpligter sig nu til at opsætte femårige delmål for reduktion af investeringernes udledning. De løbende CO2-reduktioner skal munde ud i en CO2-neutral investeringsportefølje senest i 2050.

Med indmeldelse i det globale investornetværk Net-Zero Asset Owner Alliance tager Industriens Pension nu endnu et skridt i arbejdet med at skabe en endnu mere klimavenlig portefølje.

Som medlem af alliancen skal Industriens Pension nu opsætte femårige delmål for investeringernes CO2-reduktioner, og der skal løbende rapporteres om fremdriften. Samtidig skal den samlede investeringsportefølje blive CO2-neutral senest i 2050 og gerne tidligere.

”Vi har i forvejen i mange år haft stor fokus på investeringer i den grønne omstilling og på begrænsning af porteføljens CO2-udslip. Derfor er det også et naturligt skridt for os at formalisere arbejdet yderligere og opstille konkrete mål på kort, mellemlang og lang sigt. Som investor med aktuelt 220 milliarder kroner under forvaltning kan vi naturligvis gøre en forskel via vores investeringer,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

Net-Zero Asset Owner Alliance blev lanceret i 2019 og omfatter store institutionelle investorer fra hele verden, der alle har forpligtet sig til at opnå CO2-neutralitet fra investeringsporteføljerne inden 2050.

Læs også: AP slår fast: Vil være i pensionbranchens grønne elite

Alliancen er bakket op af FN-programmet UNEP FI (UN Environment Programme – Finance Initiative) og PRI (Principles for Responsible Investment). Arbejdet er bundet op på Paris-aftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt 1,5°C.

Mange års fokus på vedvarende energi

Industriens Pension har i mange år haft fokus på at integrere ESG-forhold i sine investeringsprocesser og identificere investeringsmuligheder i den grønne omstilling. Det afspejler sig i investeringer i blandt andet grønne virksomheder og ikke mindst vedvarende energiinfrastruktur globalt.

Industriens Pension er i fuld gang med at gøre klar til delmål for begrænsning af CO2-udledningen fra forskellige aktivklasser. Selskabet vil senest i foråret 2023 opsætte første delmål for CO2-reduktionen frem mod 2025.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere