23.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Intelligent optimering gør affaldsindsamlingen nemmere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Optimer statiske ruter og dynamiske ordrer for at øge gevinstmargenen

I denne hurtigt foranderlige verden forventer kunderne svar 24/7 og brugervenlig selvbetjening, hvilket stiller krav til komplet operationel indsigt og agile løsninger. Virksomheder, der ikke reagerer på kundernes ønsker hurtigt nok, risikerer at miste mange indtægter og belaste deres organisation. Derfor understøtter AMC Intelligent Optimisation affalds- og genanvendelsesvirksomheder med en smart optimeringsplatform til planlægning og optimering af statiske indsamlingsruter og dynamiske ordrer.

  • Med intelligent optimering kan affalds- og genanvendelsesvirksomheder optimere hver rute 
  • Dynamisk planlægning reducerer antallet af gennemførte ruter, hvilket mindsker antallet af anvendte køretøjer 
  • Løsningen er god for miljøet, fordi antallet af ruter reduceres, og CO2-udledningen falder med 5-25 %  
  • Den anvendte tid til planlægning og administration falder markant mellem 25-75 %, hvilket reducerer omkostningerne med 10-15 %  
  • Der er behov for 5-15 % færre køretøjer til at servicere kunderne
  • Oversigt over driften i realtid gør virksomheden mere fleksibel og forbedrer kundeservicen

Brancheudfordringer og kompleks planlægning af ordrer
Unik på sin egen måde. Det er kort sagt, hvad der karakteriserer affaldsbranchen, når det kommer til mangfoldighed inden for logistik og transport. Den høje grad af kompleksitet skyldes forskellige årsager, såsom de mange affaldstyper med deres egne karakteristika, de forskellige containertyper, de forskellige jobtyper og de mange måder, hvorpå de kan organiseres. Derudover drejer det sig om et stort antal ordrer, der skal planlægges på én gang, og som desuden skal tilpasses, hvis der sker ændringer.

Resultatet er alt for ofte manuelle, usmidige forretningsprocesser med utilstrækkelig gennemsigtighed. Det gør det vanskeligt at opretholde en lean og effektiv drift med lav belastning på ressourcer og køretøjer. En uønsket konsekvens af dette kan være lave gevinstmargener og lav rentabilitet på grund af ineffektivitet og meget dårlig indsigt i omkostninger og margener på tværs af virksomheden og også på kundeniveau. Derudover kan det også gøre det svært at opfylde kundernes forventninger, hvilket ofte giver dårlig kundeservice.

Intelligent ruteoptimering understøtter komplekse branchespecifikke krav
Affalds- og genanvendelsesvirksomheder kan nemt håndtere denne kompleksitet med AMCS Intelligent Optimisation. Denne smarte software både digitaliserer og automatiserer hele ordreplanlægningen og forsendelsesprocesser, der understøtter avancerede og komplekse branchespecifikke krav til ruteplanlægning. AMCS Intelligent Optimisation dækker ethvert tænkeligt aspekt af affalds- og genanvendelsesplanlægningen, såsom masterruteoptimering for indenlandsk affald og erhvervsaffald, automatiseret masterrutevejledning til administration af kunder, som har forladt virksomheden, og ruteoptimering af containere og rullende transport.

Dette opnås gennem en intelligent optimeringsalgoritme baseret på metaheuristikker, der er udviklet til at håndtere de mange udfordringer i affaldsbranchen. Derfor er algoritmen konfigureret til at kombinere en reduktion af kilometertal, tid og omkostninger med ledelsens præferencer for rutekvalitet og kundernes ønsker. Dermed giver AMCS Intelligent Optimisation indsigt i ordreplaner, deres udførelse og evnen til at skabe gennemsigtighed og stille serviceoplysninger og analyser i realtid til rådighed for organisationen og beslutningstagere.    

Agil organisation opfylder kundernes krav
AMCS Intelligent Optimisation er en enestående dynamisk planlægningsplatform, der giver komplet operationel indsigt og agile løsninger. For eksempel ved at kombinere drift og optimering i én og samme proces. Med denne re-optimering reageres der øjeblikkeligt på driftsmæssige ændringer, og man kan se en nøjagtig plan over for de faktiske omstændigheder og præcis rapportering. Dette resulterer i en fuldt gennemsigtig drift og reaktion i realtid, hvilket giver en kundeservice, der er den bedste på markedet, uden at øge omkostningerne eller priserne.

Virkelighedens udfordringer såsom overlappende tidsvinduer og køretøjskapacitet gør affalds- og genanvendelsesvirksomheder i stand til at reagere i realtid og løbende re-optimere og afsende ruter. Hermed garanterer de forudbestemte tidsvinduer korrekt ressourcetildeling til jobbet, hvilket gør det muligt med det samme at tildele rute og tid i forbindelse med henvendelser fra kunder.

Højere effektivitet, lavere omkostninger og bedre sikkerhed
Med AMCS Intelligent Optimisation kan affalds- og genanvendelsesvirksomheder drage fordel af en række fordele såsom opdateret serviceinformation og et samlet overblik over indsamlingsprocessen i forbindelse med ordreudførelsen. Dette gør driften meget effektiv ved at strømline og optimere processen med affaldsindsamling. Dermed vil antallet af indsamlinger og gennemførte ordrer pr. rute og vagt øges, hvilket hjælper operatører med at fokusere på at øge gevinstmargener og reducere tilknyttede omkostninger og administrationsomkostninger. 

Det dynamiske planlægningssystem er også med til at øge gevinstmargenerne ved at reducere omkostningerne til ekstra indsamlinger, der skyldes oversete skraldespande, og ved at reducere planlæggernes og kundeservicemedarbejdernes arbejdstid på grund af den konstante tilgængelighed af aktuelle oplysninger. Med den integrerede navigation som en del af AMCS Mobile kan nye chauffører også nemt komme hurtigere i gang, fordi de bliver guidet gennem ruten og alle stop. Eftersom det dynamiske planlægningssystem beregner den mest effektive rute og tager trafiksikkerheden i betragtning, mindskes chaufførernes helbreds- og sikkerhedsrisici. 

Bidrag til det forretningsmæssige grundlag inden for affalds- og genanvendelsesbranchen
På grund af sit stærke fokus på dynamisk planlægning og agil organisering bidrager AMCS Intelligent Optimisation betydeligt til forretningsgrundlaget inden for affalds- og genanvendelsesbranchen. Hvad angår omkostninger, giver intelligent optimering en besparelse på 10-15 %, og samtidigt skal der bruges 5-15 % færre køretøjer til at gennemføre de samme ruter. Derudover er der et fald på 25-75 % i den tid, der anvendes til planlægning og administration samt en reduktioner på 5-25 % i CO2-udledningen, antal kørte km og køretid. Desuden er kundeservicen forbedret, og besøgene sker i højere grad på de aftalte tidspunkter. 

Disse positive forretningsmæssige resultater understøttes af praktisk erfaring, for eksempel: 

  • AES, Irland: øget mængde pr. rutetime med 15 % Suez, Benelux: øget mængde pr. rutetime med 5-10 % 
  • Twente Milieu, Holland: øget mængde pr. rutetime med 20-25 % 
  • Saver, Holland: øget mængde pr. rutetime: 15-25 % 

AMCS Platform
Vores AMCS Platform tilbyder en fuldt integreret portfolio fra start til slut med løsninger til håndtering af affald og genanvendelse i hele processen. Løsningerne omfatter Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement og AMCS Analytics. Disse branchespecifikke løsninger er udviklet til at understøtte AMCS Platform-strategien med fokus på at skabe vækst, øge gevinstmargener, skabe driftseffektivitet og sikre bæredygtighed. AMCS lever op til de ord med et produkt- og udviklingsteam på ca. 200 mennesker, der i dag investerer 20 % af den samlede omsætning i produktudvikling.

Mere fra AMCS

AMCS

www.amcsgroup.dk

AMCS er den førende leverandør af integreret software og køretøjsteknologi til affalds-, genbrugs- og ressourcebranchen med mere end 40 års erfaring. Vi hjælper mere end 2450 kunder med at reducere deres driftsomkostninger, øge udnyttelsen af deres ressourcer, optimere deres bundlinje og forbedre kundeservicen.Vores ERP-software og SaaS-løsninger leverer digital innovation til den fremvo…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere