12.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Kemi-regler baner vej for møbelfirma

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det midtfynske møbelfirma, Four Design, bruger kemi-regler som afsæt til at udvikle endnu bedre produkter.

Kemikalier er for de fleste virksomheder en del af hverdagen og de produkter og materialer, som de anvender. De kan indgå i alt fra lak, lim til noget så simpelt som en vådserviet. Faktisk har mange virksomheder op til 10 gange så mange kemikalier, som de selv er klar over. Det er en kendsgerning, som MiljøForum Fyns medlem, Four Design, har vendt til sin fordel.

Four Design har i 8 år, lige så længe som medlemskabet i MiljøForum Fyn, systematisk arbejdet med at registrere, vurdere, behandle og formidle oplysninger om de kemiske stoffer, som virksomheden håndterer i løbet af en arbejdsdag. Samtlige kemikalier bliver registreret i databasen, CHESS, som sørger for at holde møbelfirmaet opdateret på om deres produkter lever op til kemikalielovgivningens regler om indhold af skadelige stoffer.

– Med kemikaliestyring som rettesnor stiller vi høje krav allerede i produktudviklingsfasen, hvor vi hele tiden stræber efter at udskifte uønskede stoffer med miljøvenlige materialer. Der går sport i at finde de mest bæredygtige alternativer, når vi sidder og udvikler vores produkter. Det giver kvalitets- og forretningsmæssige fordele samtidig med, at vi tjener penge på vores målrettede miljøindsats, siger Palle Jørgensen, som er ansvarlig for miljø og kvalitet ved Four Design.

Meget mere end kemi-regler
Det handler ikke blot om at overholde lovgivningen. Kemikaliestyring handler om at skabe overblik, udnytte muligheder og håndtere miljømæssige risici, så virksomheder som Four Design kan planlægge deres miljøindsats og dermed yderligere styrke deres forretning.

Miljøtiltag indgår også som en naturlig del af organisationens image og strategi, hvori der også stilles krav til underleverandørernes materialer og graden af bæredygtighed.

– Four Designs brug af kemikaliestyring i udviklingsafdelingen er et rigtig godt eksempel på, hvordan man som virksomhed kan tænke miljø ind i sine produkter og sin forretning. De har naturligvis fortsat miljøledelse i produktionen, men tænker også miljøet ind i deres produkter og styrker derigennem deres position i markedet – det er miljøledelse, når det er bedst, siger Mogens Michael Møller, som er forretningschef for MiljøForum Fyn.

Miljøbevidsthed som konkurrencefordel
Med et benhårdt marked, hvor kundernes miljøbevidsthed er støt stigende, har Four Design ved bl.a. krydstjek af kemiske materialer i et opslagsværk som CHESS, fundet frem til en unik og bæredygtig konkurrencefordel. En konkurrencefordel, der giver adgang til nye markeder.

– Vi oplever en stigende efterspørgsel fra vores kunder efter historien bag produkterne, og om de er produceret i miljørigtige omgivelser, siger Palle Jørgensen.

Med sine høje miljøstandarder har Four Design over en lang årrække også modtaget MiljøForum Fyns miljødiplom. Et synligt bevis, som viser, at virksomheden arbejder systematisk med sin miljøledelse og sætter sig mål om hele tiden at blive bedre til at tage vare på miljøet og klimaet.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere