09.01.2017  |  Samfund

Kinesisk luftfartsselskab dropper transport af hajfinner

Hajfinnetransporten strider mod det kinesiske flyselskab Air China Cargos bæredygtighedsmål – nu siger selskabet stop.

Luftfartsselskabet Air China Cargo (ACC) har meldt ud, at selskabet vil droppe alt transport af hajfinner, da det strider mod selskabets bæredygtighedsmål, skriver mediet Air Cargo World.    

Læs også: FN: bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

Hajfinneindustrien, der af mange både anses som inhuman og som værende en stor trussel mod den pressede dyreart, har sit største marked i Kina, hvor mange regioner ser hajfinnen som en delikatesse.

Og luftfartsselskabet kommer formentlig også til at kunne mærke det økonomisk, når transporten af finnerne stopper. Hajfinner kan nemlig indbringe op til 650 US dollars per kilogram, svarende til cirka 4.600 kr. Alligevel vinder de etiske og grønne argumenter:

”Vi forstår samfundets ønske om at fremme en ansvarlig og bæredygtig marineindkøbsstrategi- og praksis, og det forbliver vigtigt for Air China Cargos overordnede bæredygtighedsmål”, skriver flyselskabet i en annoncering af ”No Shark Fin”-politikken.

Air China Cargo er det første luftfartsselskab i det kinesiske fastland, der har valgt at droppe hajfinnetransporten og bliver en del af de 36 andre flyselskaber, der verden over har taget det bæredygtige skridt.

Ifølge miljøorganisationen WildAid går det kinesiske forbrug af hajfinner da også den rigtige vej – det skulle nemlig være faldet med hele 70 procent inden for de seneste år.

Læs også: Adidas lancerer løbesko og fodboldtøj lavet af havplast

Air China Cargo har ikke meldt ud, hvornår den nye hajfinnepolitik træder i kraft.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere