18.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Klimabevist fodboldstjerne driver bioteknologisk virksomhed

Når den franske fodboldspiller Mathieu Flamini ikke dribler med bolde, forsøger han at bidrage til at løse verdens klimaproblemer som ejer af en bioteknologisk virksomhed.

De boldbegavede kollegaer i fodboldklubben Arsenal blev noget overraskede, da den franske stjernespiller Mathieu Flamini fortalte, at han ud over at være fodboldspiller, i flere år har drevet en bioteknologisk virksomhed med et bæredygtigt formål. Det skriver det svenske medie Dagens Industri.

Mathieu Flamini driver nemlig sammen med forretningspartneren Pasquale Granata virksomheden GFBiochemicals, der fremstiller det kemiske produkt levulinsyre ud af biomasse såsom savsmuld. Det kemiske produkt har potentialet til at erstatte olie i en række produkter og dermed spille en betydelig rolle i kampen for en grønnere og mere bæredygtig verden. Hvilket var præcis, hvad der drev den franske fodboldstjerne til at grundlægge virksomheden:

”Pasquale Granata og jeg selv var meget urolige over klimaforandringerne og vi ville gøre noget ved det”, siger Mathieu Flamini til Financial Times.

Læs også: Indspark: Grøn energi skal være billigere end sort

GFBiochemicals blev grundlagt i 2008 og har siden været det eneste firma i verden til at producere levulinsyre ud af biomasse med henblik på at indtage et kommercielt marked ved at erstatte olie i en række kemikalier og brændstoffer.

Virksomheden har kontor i Italien, USA og Holland samt en enkelt fabrik beliggende i Italien. Mathieu Flamini spiller for tiden i Arsenal, men har før spillet for italienske Milan og er af den grund et kendt ansigt i landet. Han valgte derfor i starten af GFBiochemicals levetid at holde sin relation til bioteknologivirksomheden hemmelig, for ikke at tiltrække for meget opmærksomhed til den, før han var 100 procent sikker på, at virksomheden ville klare sig, forklarer hovedpersonen Financial Times.

Læs mere om biobaseret levulinsyre og GFBiochemicals her.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere