09.11.2015 | Klima, miljø og energi
Kommuner og regioner handler ind via grønt partnerskab
Ti kommuner og to regioner er nu med i et partnerskab, der bl.a. forpligter medlemmerne til at anvende flere økologiske fødevarer, bygge energirigtigt og installere energieffektiv belysning.
Kommunerne i partnerskabet står nu for 30 procent af det årlige kommunale indkøb, og partnerskabet køber i alt ind for mere end 40 milliarder kroner om året.
Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, der blandt andet forpligter sine medlemmer til at købe flere økologiske fødevarer, bygge nyt efter den bedst mulige energiklasse og købe bæredygtigt træ, udgør nu ti kommuner og to regioner. Ishøj Kommune er partnerskabets nyeste medlem.
Læs også: Offentlig hestesko til socialøkonomiske virksomheder
Kommunerne i partnerskabet står nu for 30 procent af det årlige kommunale indkøb, og partnerskabet køber i alt ind for mere end 40 milliarder kroner om året.
Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb blev grundlagt i 2006 af Miljøministeriet i samarbejde med kommunerne København, Odense og Aarhus.
Læs også: Det offentlige kan nu nemt vælge miljømærkede varer
Medlemmerne er København, Aarhus, Odense, Egedal, Sønderborg, Herning, Frederiksberg, Roskilde, Gladsaxe, Ishøj, Region Midtjylland og Region Syddanmark samt VandCenter Syd og Miljø- og Fødevareministeriet.
-SSM
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.