09.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Kommuner og regioner handler ind via grønt partnerskab

Ti kommuner og to regioner er nu med i et partnerskab, der bl.a. forpligter medlemmerne til at anvende flere økologiske fødevarer, bygge energirigtigt og installere energieffektiv belysning.

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, der blandt andet forpligter sine medlemmer til at købe flere økologiske fødevarer, bygge nyt efter den bedst mulige energiklasse og købe bæredygtigt træ, udgør nu ti kommuner og to regioner. Ishøj Kommune er partnerskabets nyeste medlem.

Læs også: Offentlig hestesko til socialøkonomiske virksomheder

Kommunerne i partnerskabet står nu for 30 procent af det årlige kommunale indkøb, og partnerskabet køber i alt ind for mere end 40 milliarder kroner om året.

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb blev grundlagt i 2006 af Miljøministeriet i samarbejde med kommunerne København, Odense og Aarhus.

Læs også: Det offentlige kan nu nemt vælge miljømærkede varer

Medlemmerne er København, Aarhus, Odense, Egedal, Sønderborg, Herning, Frederiksberg, Roskilde, Gladsaxe, Ishøj, Region Midtjylland og Region Syddanmark samt VandCenter Syd og Miljø- og Fødevareministeriet.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere