20.01.2023  |  Medarbejder

Kun én kvindelig direktør tilbage i Danske Bank

Danske Bank har af flere omgange sat nye mål for ligestilling i deres ledelse. Nu tager banken et skridt tilbage, når det kommer til den øverste ledelse, hvor to kvindelige direktører ud af otte bliver til én.

Når Berit Behring, chef for større kunder og institutioner i Danske Bank, til august forlader sin stilling, halverer det antallet af kvinder i bankens øverste ledelse, da Joachim Alpen overtager hendes stilling, og hun har været en ud af kun to nuværende kvindelige direktører.

Det skriver Berlingske.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det efterlader Danske Bank med én kvindelig direktør ud af otte, og en endnu værre historik for ligestilling, end banken hidtil har kunne præstere: Danske Bank går fra 25 procent kvinder i den øverste ledelse til 12,5 procent.

I 2020 kunne banken fortælle, at 23 procent af dens ledere var kvinder, og kun én ud af otte direktører var kvinde. Samtidig lagde HR-chef i banken, Karsten Breum, dengang ikke skjul på, at Danske Bank havde højere ambitioner, og at banken havde sat sig det mål at have 35 procent kvindelige ledere i 2023. 

I mellemtiden blev direktionen en kvinde rigere, men netop som vi træder ind i 2023, er der altså dårligt nyt for Danske Banks ligestillingsambitioner i form af Berit Behrings opsigelse og udnævnelsen af hendes erstatning.

Det er især for dårligt, vurderer ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder og tidligere professor ved Københavns Universitet Bjarke Oxlund, fordi finanssektoren generelt ikke har et ligestillingsproblem – det er kun ledelsesgangene, der har det:

Læs også: Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling

”Det er svært at forstå, at man over en hel sektor med mange højtuddannede, kvindelige talenter ikke kan finde mere end en enkelt kvinde ud af otte direktører. Danske Bank har også et forklaringsproblem i forhold til de målsætninger, man har sat på samfundsplan,” siger Bjarke Oxlund til Berlingske.

Pressechef Stefan Singh Kailay anerkender, at der endnu venter et stort arbejde, før diversiteten i bankens øverste ledelse er optimal, men holder fast i, at banken i Joachim Alpen har fundet ”den bedste og mest kvalificerede kandidat” til stillingen.

”Der er ingen tvivl om, at det stadig er en langsigtet ambition for os at nå et højere niveau af mangfoldighed i den øverste ledelse. Vi erkender, at vi har lang vej igen,” skriver Stefan Singh Kailay i et skriftligt svar til Berlingske.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere