26.08.2022 | Strategi & ledelse
Lederne med nyt site om klimaledelse: ”Det er nu, vi skal handle”
På Ledernes nye hjemmeside om klimaledelse kan man få inspiration og gode råd til at komme i gang med lede klimaeffektivt. "Ledere er helt afgørende”, mener chefkonsulent i organisationen.
På det nye site kan blandt andet teste sin viden om klimaet og CO2-udledning og læse en skridt-for-skridt-guide til god klimaledelse. Arkivfoto.
Den faglige organisation Lederne har netop lanceret et nyt site om klimaledelse, der skal klæde danske ledere på til en klimaeffektiv ledelsesstil.
Ifølge Anders Nolting Magelund, chefkonsulent hos Lederne, spiller landets ledere nemlig en afgørende rolle, da det er dem, der skal udstikke den grønne retning ude i virksomhederne. Dels gennem ord, men også gennem handling.
Læs også: Bæredygtighed er en hjørnesten i ny DLG-strategi
”Ledere er helt afgørende for, at vi når i mål med de klimamål, vi har sat os i Danmark. Uden en effektiv og målrettet indsats på ledelsesniveau bliver det svært at omstille virksomhederne i det tempo, som er nødvendigt”, siger han.
Omverden har krav
Det er i stigende grad også et krav fra kunder, investorer og medarbejdere, at virksomheder tager klimaansvar på ledelsesniveau.
”Presset på virksomheder for at reducere deres CO2-aftryk har aldrig været større. Før sommer fik vi i Danmark en CO2-afgift for industrien, og sommerens ekstreme vejr har øget kravet om at handle lige nu og ikke i morgen”, siger Anders Nolting Magelund og tilføjer, at ”det er nu, vi skal handle. Og vi skal have alle med på vognen”.
Læs også: Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger
På Ledernes nye site om klimaledelse kan man finde inspiration og konkrete råd til, hvordan man selv kommer i gang med at lede klimaeffektivt.
På hjemmesiden kan blandt andet teste sin viden om klimaet og CO2-udledning, læse en skridt for skridt-guide til god klimaledelse og læse om, hvordan andre ledere har grebet klimaudfordringen an.
- HCL
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.