26.08.2022  |  Strategi & ledelse

Lederne med nyt site om klimaledelse: ”Det er nu, vi skal handle”

På Ledernes nye hjemmeside om klimaledelse kan man få inspiration og gode råd til at komme i gang med lede klimaeffektivt. "Ledere er helt afgørende”, mener chefkonsulent i organisationen.

Den faglige organisation Lederne har netop lanceret et nyt site om klimaledelse, der skal klæde danske ledere på til en klimaeffektiv ledelsesstil.

Ifølge Anders Nolting Magelund, chefkonsulent hos Lederne, spiller landets ledere nemlig en afgørende rolle, da det er dem, der skal udstikke den grønne retning ude i virksomhederne. Dels gennem ord, men også gennem handling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Bæredygtighed er en hjørnesten i ny DLG-strategi

”Ledere er helt afgørende for, at vi når i mål med de klimamål, vi har sat os i Danmark. Uden en effektiv og målrettet indsats på ledelsesniveau bliver det svært at omstille virksomhederne i det tempo, som er nødvendigt”, siger han.

Omverden har krav
Det er i stigende grad også et krav fra kunder, investorer og medarbejdere, at virksomheder tager klimaansvar på ledelsesniveau.

”Presset på virksomheder for at reducere deres CO2-aftryk har aldrig været større. Før sommer fik vi i Danmark en CO2-afgift for industrien, og sommerens ekstreme vejr har øget kravet om at handle lige nu og ikke i morgen”, siger Anders Nolting Magelund og tilføjer, at ”det er nu, vi skal handle. Og vi skal have alle med på vognen”.

Læs også: Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger

På Ledernes nye site om klimaledelse kan man finde inspiration og konkrete råd til, hvordan man selv kommer i gang med at lede klimaeffektivt.

På hjemmesiden kan blandt andet teste sin viden om klimaet og CO2-udledning, læse en skridt for skridt-guide til god klimaledelse og læse om, hvordan andre ledere har grebet klimaudfordringen an.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere