Lederne: Verdensmålene er stadig klare ledestjerner

Selvom man i dag hører mindre om verdensmålene, kommer de stadig indirekte til udtryk gennem blandt andet EU-lovgivning, mener Ledernes klimapolitiske chefkonsulent. Derfor giver det god mening stadig at holde øje med dem.

Ifølge chefkonsulenten ser man verdensmålene blive indirekte anvendt i EU. Foto: https://www.verdensmaalene.dk/

20.11.2023

CSR.dk

De 17 Verdensmål blev for første gang vedtaget i 2015 af FN. Men efterhånden virker det til, at målene optræder sjældnere i årsrapporter og markedsføring.

Det betyder dog ikke, at der ikke er grund til, at virksomheder og ledere stadig holder øje med dem, skriver Anders Nolting Magelund, der er klimapolitisk chefkonsulent hos den faglige organisation Lederne, i et indlæg hos Altinget.

Læs også: Hårde tider for verdensmålene

Det argumenterer han for ved eksempelvis at nævne, at EU blandt andet har som mål at forme lovgivning, der nudger erhvervsliv, investorer og brancher til at indfri verdensmålene. Det fremgår i forordet til European Green Deal.

Anders Nolting Magelund nævner også den kommende retssag, hvor seks unge portugisere anklager 33 lande for ikke at overholde menneskerettighederne, fordi de ikke reducerer deres CO2-udledning som lovet. 

Og den sag kan få stor betydning for Danmark, fordi de, hvis dømt, skal stå til regnskab over for den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for derefter at skulle nedbringe sin udledning, mener han. 

Læs også: Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling

Derudover har investoralliancen Inevitable Policy Response Initiative forudset, at der i perioden fra 2023 til 2025 vil komme endnu mere klimalovgivning. Ifølge Anders Nolting Magelund er denne bevægelse uden tvivl en, som har verdensmålene som bagtæppe.

”Med andre ord: Skal man forsøge at spå om fremtiden, er de 17 verdensmål stadig fungerende ledestjerner. Det handler om at forstå, at vi her halvvejs inde i implementeringsfasen måske er ved at nå et point of no return. Det her er ved at ske. Og jo før vi opdager dette, desto hurtigere kan vi komme i gang,” skriver han i Altinget.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø