03.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Lund & Staun bliver første danske FSC-certificerede entreprenørfirma

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når Lund & Staun for fremtiden bygger terrasser og udestuer, kan det nordjyske entreprenørfirma nu som de første i Danmark aflevere byggeopgaven FSC-certificeret.

Mange byggematerialer er i dag FSC-certificerede: Fra lægter og terrassebrædder til isolering og loftsplader. Og med FSC-certificeringen kan Lund & Staun levere byggeopgaver med sikkerhed for, at der er anvendt bæredygtigt FSC-træ.

Ser frem til nye muligheder
Hos Lund & Staun ser man frem til, at certificeringen vil åbne mange nye muligheder. Salgsdirektør og medejer, Henrik Staun, fortæller:

"Vi ser FSC-certificeringen som en oplagt mulighed for at være på forkant. Bæredygtighed vinder stadig mere ind i byggebranchen, og vi er sikre på, at certificeringen åbner mange nye muligheder for os. Samtidigt føles det godt at være med til at tage hånd om et af byggeriets vigtigste råmaterialer – man glemmer let, at træet har en lang historie, før det når frem til os, og FSC-mærket fortæller jo netop denne historie."

Henrik Staun fortæller desuden, at han ser frem til det samarbejde, som certificeringen åbner for:

"Nu glæder vi os til at gennemføre de første projekter og få fingrene i det. Vi håber naturligvis, at vi bliver inspireret af både rådgivere og leverandører til at finde de FSC-produkter, der skal bruges i et komplekst byggeri. Samtidigt håber vi, at bygherrerne – ikke mindst de private forbrugere – vil udfordre os positivt og bede om certificerede byggerier."

Glæde hos FSC Danmark
Hos FSC Danmark er man glade for at have fået den første certificerede entreprenør i branchen, da man længe har manglet et firma at henvise til. Sekretariatsleder, Loa Dalgaard Worm, fortæller:


"Vi har i to og et halv år arbejdet intensivt på at rykke den danske byggebranche i en bæredygtig retning, når det gælder træ, og har stor succes med at få både private og offentlige bygherrer til at kræve dokumenterbart bæredygtigt træ i nybyggeri og renoveringsprojekter. Men vi har manglet en totalleverandør at henvise til, når en kommune eller forbruger ringer og spørger. Det har vi nu, og vi håber, at Lund og Staun med deres certificering starter en ny bølge i branchen."


Lund & Staun kan findes i FSC-systemet under licenskoden FSC®-C127979 samt NC-COC-024305.


Lund og Staun A/S udfører både tømrer, snedker og murerarbejde samt hoved- og totalentrepriser. Virksomheden, som blev grundlagt i 1997, har hovedkvarter ved Aalborg, og selvom de fleste opgaver fortsat løses i Nordjylland, udføres der også arbejde i Københavnsområdet og i Aarhus.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere