19.10.2016  |  Klima, miljø og energi

Marokko har forbudt plastikposer

Det kan tage lang tid for verdens næstmest plastikposeforbrugende land, Marokko, at vænne sig til forbuddet.

Der har været meget fokus på Frankrig, efter landet i sommer valgte at forbyde engangsplastikposer i supermarkeder. Men der er også andre, der kan. Den første juli i år trådte et lignende forbud nemlig i kraft i Marokko – og det afrikanske land tager det skridtet videre.

Det engelsksprogede Qatar-medie Al Jazeera English oplyser, at forbuddet gælder både produktion, import, salg og distribution af plastikposer i hele landet.

Forbuddet er en del af en større plan om at fremme grønne tiltag og bæredygtig bevidsthed i det Nordafrikanske land.

Marocco er verdens anden største forbruger af plastikposer, kun overgået af USA. Årligt forbruger landet cirka tre milliarder plastikposer, hvilket svarer til 900 poser per person. Til sammenligning bruger en gennemsnitlig EU-borger 198 plastposer årligt, mens danskerne hver især bruger 78.

Svær tilvænning
Det er ikke sådan lige til at indføre et forbud af så omfattende karakter. Selvom den marokkanske regering i årevis har forsøgt at komme igennem med et lovforbud mod plastikposer, tager det tid for befolkningen at vænne sig til det grønne tiltag, skriver Al Jazeera.  

Læs også: Plastikposeforbud på vej i Frankrig – delte meninger herhjemme

”Sådan et omfattende forbud tager tid at vænne sig til - det er et stort kulturelt skift”, siger advokaten Jennie Romer, der har grundlagt plasticbaglaws.org og har specialiseret sig i feltet.

Hun tilføjer: ”Der er en masse potentiale i forbuddet, så længe regeringen har motivationen til virkelig at håndhæve det”.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere